1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Differenciált képességfejlesztés az 5. osztályos matematika tanításában

Feladatok

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Baranya Megyei Pedagógiai Intézet
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A feladatgyűjtemény 22 matematikatanár tapasztalatából és összefogásából született. Ők naponta, saját bőrükön érzékelik, hogy az egy tanulócsoportba kényszerült tanulók érdeklődése, ismeretei,... Tovább

Előszó

A feladatgyűjtemény 22 matematikatanár tapasztalatából és összefogásából született. Ők naponta, saját bőrükön érzékelik, hogy az egy tanulócsoportba kényszerült tanulók érdeklődése, ismeretei, képességei milyen nagy mértékben különböznek egymástól. Az optimális előrehaladást gátolja, hogy a tehetségesekkel egy osztályban vannak a közepesek és a visszamaradottak is. Nagyok az eltérések az egyes iskolák adottságai között is. Ezt mutatták az elmúlt évi mérések.
E szorító helyzet feloldására a differenciált osztálymunkát, a csoportos foglalkoztatást szoktuk ajánlani az "átlagos tanulóhoz való" igazodáson kívül. Azonban csak az tudja mit jelent az ilyen típusú órák megszervezése, lebonyolítása, aki azt megpróbálta (esetleg nagylétszámú osztályokban, éveken át csinálta). A felkészülés, az óraszervezés, az ellenőrzés idegeket felőrlő, fárasztó munka, ugyanakkor nem kellően hatékony. A gyermekek személyiségfejlődése szempontjából sem teljesértékű: bántó, sértő is lehet a megkülönböztetés. A "gyengébbek" rendszeresen csak könnyű feladatot kapnak, a "jó"-kat pedig elkényeztetheti, önteltté teheti a másik véglet.
Ezeket figyelembe véve kiadványunkkal elsősorban a differenciált tanórai munkát kívánjuk segíteni. Vissza

Tartalom

Előszó3
Természetes számok7
Egész számok27
Törtek59
Tizedestörtek93
Nyitott mondatok123
Ismétlés127
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv