1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar történelem 2.

Honfoglalás és országalapítás. A keresztény királyság kezdetei

Szerző

Kiadó: Boldogasszony Kiadó
Kiadás helye: Hódmezővásárhely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 25 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Honfoglalás és országalapítás:
Miután a magyar derékhaddal a Kárpátokon átlépett, Árpád a Tisza jobb partján vonult le a síkságra. Itt egyesült a Szvatopluk halála után ebben a térségben... Tovább

Előszó

Honfoglalás és országalapítás:
Miután a magyar derékhaddal a Kárpátokon átlépett, Árpád a Tisza jobb partján vonult le a síkságra. Itt egyesült a Szvatopluk halála után ebben a térségben állomásozó magyar expedíciós hadsereggel, és dél felé fordult. A vidék, melyen áthaladtak, a Nagyalföld észak-keleti része, többnyire senki földje volt, avarok és magyarok szétszórt maradványai lakták.
A keresztény királyság kezdetei:
A lechmezei csata után, a magyarok és a német birodalom tizenöt évig kényszeredett fegyverszünetet tartottak. A magyarok nem támadtak többé, és a németek megelégedtek azzal, hogy békén hagyják őket. Néhány német telepes félénken visszatért az Ostmark magyar uralom alatt álló részeire, de egészében véve, a két korábbi ellenfél a lehető legkevesebbre korlátozta egymással való érintkezéseit. Délen azonban a Bizánccal fennálló hosszú béke arra sarkallta mindkét felet, hogy fokozatosan virágzó kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat építsen ki.
Vissza

Endrey Antal

Endrey Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Endrey Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv