1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hálózat és klaszter szervezési gyakorlatok - élelmiszeripar

Oktatási segédlet

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. Az élelmiszergazdaság helyzete, versenyképesség buktatói............................3
1.1. A régió élelmiszergazdasága................................................................... 11
1.1.2. A régió mezőgazdasága.........................................................................12
1.13. A régió élelmiszeripara................................................................13
2. Klaszterek és klaszteresedés az élelmiszergazdaságban...............................28
2.1. Az élelmiszeripari klaszterek célja...........................................................30
2.2. A klaszter hatása a versenyelőnyre, versenyképességre...............................31
2.3. A klaszterek hatása a régió versenyképességére...........................................32
3. Klaszterek az élelmiszerláncban.................................................................35
3.1. Nemzetközi tapasztalatok.......................................................................35
3.1.1. Élelmiszerlánc klaszter Kanadában........................................................35
3.1.2. Cargiil-Monsantó élelmiszerlánc klaszter.............................................39
3.1.3. A norvég élelmiszerlánc klaszter............................................................40
3.1.4. Élelmiszer- és ital klaszter Angliában................................................41
3.1.5. A globális élelmiszerlánc klaszter Amerikában....................................42
3.1.6. Felső Ausztriai élelmiszer klaszter..........................................................43
3.1.5. Klaszterek Franciaországban..............................................................43
3.2.. A magyarországi élelmiszeripari klaszterek sajátosságai............................43
3.2.1. Az első élelmiszeripar klaszter Pápai Hús Élelmiszeripari Klaszter bemutatása .. 43
3.2.2. Az Észak-alföldi regionális Zöldség-gyümölcs feldolgozói, élelmiszeripari klaszter
...............................................................................45
3.2.3. Csepel sziget és környéke Kistérségi Élelmiszer- és Feldolgozóipari Klaszter.... 48
3.2.4. Mórakert élelmiszeripari klaszter.........................................................51
3.2.5. Élelmiszeripari klaszter kezdeményezés Baranya megyében...................51
4. Klaszterek kialakulásának lehetőségei Észak-Magyarországon...........................53
Felhasznált irodalom...................................................................................55

Dr. Tóthné Dr. Szita Klára

Dr. Tóthné Dr. Szita Klára műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Tóthné Dr. Szita Klára könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv