1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az Európai Unió támogatásával helyreállított műemlékek Magyarországon

EUSupport for Cultural Heritage/Restored Historic Sites in Hungary


Kiadó: Országos Műemlékvédelmi Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-7143-68-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Az európai kulturális örökség sokszínű gazdagságában a számunkra oly becses magyar műemlékek viszonylag szerény helyet foglalnak el. Mégsem túlzás azt állítani, hogy ezen... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Az európai kulturális örökség sokszínű gazdagságában a számunkra oly becses magyar műemlékek viszonylag szerény helyet foglalnak el. Mégsem túlzás azt állítani, hogy ezen értékek nélkül az európai örökség is szerényebb lenne.
A magyarországi műemlékvédelem létrejötte óta szorosa kötődik a nemzetközi, és ezen belül természetesen elsősorban az európai folyamatokhoz. Így volt ez még abban az időszakban is, amikor az élet egyéb területein inkább a szembenállás, mint az együttműködés jellemezte megosztott földrészünket. Talán annak a reménynek a kifejezéseként is, ami a közelmúlt történeti változásaival, szinte váratlanul beteljesedni látszik - ismét egybekapcsolva mindazt, ami az elmúlt másfél évszázad során összetartozott.
Az örökség számbavétele, fenntartása és védelme természetesen elsősorban a közvetlen örökösökre, így tehát egy-egy adott országra, nemzetre tartozik. Mi sem gondoltuk és tettük ezt másképpen. A többnyire erősen korlátozott pénzügyi lehetőségek ellenére számos nagyszerű műemlékhelyreállítás bizonyítja, hogy igyekeztünk és igyekszünk építészeti örökségünk gondját viselni. E munkálkodásunk során minden segítő támogatásra és közreműködésre nagy szükségünk van, természetes tehát, hogy örömmel ragadtuk meg a számunkra megnyílt európai támogatásban rejlő lehetőséget." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv