1.035.431

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ferihegy 2 terminál

Papírmakett kivágó

Grafikus

Kiadó: Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 10 oldal
Sorozatcím: Makettkivágó
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 33 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes, fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Kivágható papírmakett. Angol és német nyelvű ismertetővel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Általános tanácsok
A makettfüzetből a budapesti repülőtér Ferihegy 2 fogadóépületét lehet elkészíteni 1:300 méretarányban. Összeállítása nagy figyelmet igényel, de ha az építési leírást... Tovább

Előszó

Részlet:
"Általános tanácsok
A makettfüzetből a budapesti repülőtér Ferihegy 2 fogadóépületét lehet elkészíteni 1:300 méretarányban. Összeállítása nagy figyelmet igényel, de ha az építési leírást betartjuk, a befektetett munka olyan sikerélménnyel ajándékoz meg, mely feledteti a nehézségeket és a család fiatalabb tagjai innen indíthatják majd apró műanyag repülőgépeiket.
Az összeállításhoz olló, kiírt golyóstollbetét, linóvágókés (pl. Olfa), gyorsan száradó ragasztó és csipesz szükséges. A lapok szétszedése után, még a kivágás megkezdése előtt végezzük el a papír megtörését (bígelést) a szaggatott és a pont-szaggatott vonalak mentén, kiürült golyóstollunk segítségével. Figyelem! A pontozott vonalak csak illesztő helyek, nem kell bígelni. Az apróbb elemeket célszerűbb linóvágókéssel behasítani, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a papírt.
A címlapkép és az összeállítási rajz megkönnyíti az egyes elemek felismerését. A két kisebb rajz a kész makett felül- és alulnézete, melyeken az egyes összetartozó tömbök, épületelemek, merevítők elhelyezése látható. A füzetben is helyeztünk el kék színnel nyomott magyarázó részletrajzokat. Ezek csak az összeállításhoz adnak segítséget, eldobhatók makettünk elkészítése után. Végezetül fontos a részletes leírás szerinti építési sorrend betartás,a mert ha figyelmen kívül hagyjuk, egyes elemeket nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudunk a helyére illeszteni.
További jó tanács, hogy a részegységek készítésénél a ragasztó megkötése előtt sík felületre helyezve egyenlítsük ki az esetleges elcsavarodásokat.
Minden ragasztás, ragasztózás előtt célszerű az egyes részegységeket összepróbálni, illeszkedésüket ellenőrizni. A 2. terminálra oly jellemző üvegtető ívek szalagban készültek, melyeket szétdarabolás előtt vonalzóval, vagy az asztal szélén húzogatva görbítünk meg, majd hengeres ceruzára tekerjük, ezáltal egy spirált kapunk. Ezt már szétvagdoshatjuk a jeleknél, majd az egyes darabokat 3-4 milliméter átmérőjű (pl. ecsetszár, hurkapálcika) hengerre hajlítjuk, így nagyon szép íveket kapunk, melyek egymás mellé ragasztva, élragasztással kerülhetnek a helyükre." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv