1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Versenymatek gyerekeknek

Szerző
Lektor

Kiadó: Calibra Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7740-20-1
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes ábrákkal illusztrálva. Átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Gyerekek, akik meg akartok birkózni az ágas-bogas logikai agancsú feladatokkal, azt kell mondanom, ne ijedjetek meg! Ha szeretitek a fejtörőket és szerettek kisütni valami okosat, rájönni rejtett... Tovább

Előszó

Gyerekek, akik meg akartok birkózni az ágas-bogas logikai agancsú feladatokkal, azt kell mondanom, ne ijedjetek meg! Ha szeretitek a fejtörőket és szerettek kisütni valami okosat, rájönni rejtett dolgok nyitjára, e könyvecskében találtok magatoknak valót. Néhány feladathoz szinte semmi iskolai anyagot nem kell tudnotok, csak helyesen okoskodni. A feladatok többségében persze szükség van az iskolában tanultakra, de ezekhez sem kell tudnotok többet, mint amit a 3. és 4. osztályban megtanulhattok. Az észjárásotoknak azonban jól kell működnie!
Hányadikos korotokban foghattok e könyv feladataihoz? Ha már megsértették a feladat szövetég, minél hamarabb. Ha egy feladatot nem sikerül megoldanotok, ne adjátok fel, keressetek újabb ötleteket! Csak akkor nézzétek meg a segítő részt, ha úgy érzitek, hogy nem boldogultok. A feladat sorszáma előtti csillag jelzi, ha találtok hozzá segítő utasítást vagy ötletet. A Segítő részben az oldalak felső sarkát piros háromszöggel jelöltük. A megoldást csak akkor olvassátok el, ha már megoldottátok a feladatot, és ekkor is csak ellenőrzésképpen. Különben tegyétek félre a feladatot, majd később, esetleg évek múltán ki tudjátok eszelni a megoldást.
Kedves gyerekek! Ezek a feladatok elmétek finomabb csiszolását akarják szolgálni, hogy helyt tudjatok állni vetélkedőkön, és - mint szellemi játékok - szórakoztatást is szándékoznak nyújtani. Nem kell szégyenkeznetek, ha némelyik feladattal csak nehezen birkóztok meg: a versenyfeladatok sokszor kemény fejtörést követelnek, de annál nagyobb örömet okoznak, ha fel tudjátok lelni a megoldásukat.
Vissza

Tartalom

Eszeld ki!2
Sorozatok11
Oldd meg!16
Gumiországban20
Véletlenek között33
Kombinálj!37
Bűvös alakzatok42
Síkmértan46
Térszemlélet60
Csak ötlettel67
Segítő rész72
Megoldások85

Andrásfai Béla

Andrásfai Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Andrásfai Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Versenymatek gyerekeknek Versenymatek gyerekeknek Versenymatek gyerekeknek
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv