1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató a jégkrémgyártás jó higiéniai gyakorlatához

Az Útmutató az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK, az élelmiszer-higiéniáról szóló (2004. április 29.) rendelete alapján készült


Kiadó: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Hogyan kell használni az útmutatót?5
Az útmutató alkalmazási területe6
Rövid bevezetés a jogszabályokba (nyomon-követés, azonosítás)6
Az élelmiszer előállítók és a hatósági ellenőrök legfontosabb feladatainak összefoglalása8
Az élelmiszer-előállítók feladatai8
A hatósági ellenőrzés követelményei9
852/2004/EK rendelet II. melléklet: a valamennyi élelmiszeripari vállalkozóra vonatkozó általános higiéniai követelmények (kivéve, ha az I. mell. alkalmazandó)11
II. melléklet I. fejezet (A III. fejezetben felsoroltaktól eltérő élelmiszer-előállító és - forgalmazó helyre vonatkozó általános követelmények)11
II. melléklet II. fejezet (Különleges követlemények olyan helyiségekben, ahol élelmiszer készítését, kezelését vagy feldolgozását végzik (kivéve az étkezésre szolgáló helyiségeket és a III. fejezetben meghatározott üzemeket)19
II. melléklet III. fejezet (Mozgó és/vagy ideiglenes előállító- és forgalmazó helyekre (mint például sátrak, árusítóhelyek, mozgóárusok járművei), elsődlegesen magánlakóházként használt, de forgalomba hozatal céljából élelmiszerek rendszeres készítésére használt helyiségekre, valamint árusító automatákra vonatkozó követelmények)25
II melléklet IV. fejezet (Szállítás)25
II. melléklet V. fejezet (Berendezésekre vonatkozó követelmények)30
II. melléklet VII. fejezet (Vízellátás)38
II. melléklet IX. fejezet (Az élelmiszerekre allkalmazandó rendelkezések)44
II. melléklet X. fejezet (Az élelmiszerek egyedi csomagolására és gyűjtőcsomagolására alkalmazandó rendelkezések)55
II. melléklet XI. fejezet (Hőkezelés)57
II. melléklet XII. fejezet (Képzés)57
Mellékletek60
Fogalom meghatározások60
Iparágra jellemző veszélyek65
HACCP rendszer és modell66
Segítség a GHP terv szükséges, minimális dokumentációjának elkészítéséhez77
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Útmutató a jégkrémgyártás jó higiéniai gyakorlatához
Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba
konyv