kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 184 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Az okszerű takarmányozás népgazdasági jelentősége | 3 |
A takarmányok alkotórészei | |
A takarmányok összetétele | 5 |
A takarmányok víz- és szárazanyag tartalma | 7 |
A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai | 8 |
A takarmányok nitrogénmentes szerves alkotórészei | 10 |
Az ásványi anyagok és jelentőségük | 14 |
A vitaminok és feladataik | 18 |
A vitaminok természetes forrásai és vitaminkészítmények | 21 |
Takarmányozástani alapismeretek | |
A takarmányok emészthetősége és az emészthetőséget befolyásoló tényezők | 24 |
Az áthasonítás | 26 |
A takarmányok zsírtermelőképessége | 27 |
A keményítőérték | 30 |
A takarmányozási táblázatok megismerése és azok használata | 33 |
A keményítőértékarány, a fehérjekoncentráció és kiszámításuk | 37 |
Az életfenntartó- és termelő táplálóanyagszükséglet | 38 |
A takarmányszabványok és takarmányozási számítások | 41 |
A takarmányok értékelésének szempontjai | 43 |
A takarmányokban foglalt táplálóanyagok pénzértékének kiszámítása | 46 |
A darapercent | 47 |
A takarmányok ismertetése | |
A takarmányalap megszervezése | 49 |
A takarmányok csoportosítása | 51 |
A zöldtakarmányok | 52 |
A legelő és legeltetés | 54 |
Pázsitfűfélék | 58 |
Pillangósvirágú zöldtakarmányok | 61 |
Egyéb zöldtakarmányok | 64 |
Zöldtakarmánykeverék | 65 |
A zöldtakarmányozás folytonosságának fontossága és megszervezése | 67 |
A szénafélék | 70 |
A rétiszénák | 71 |
Szántóföldi szénák | 73 |
A szalmák | 75 |
Törek és pelyvafélék | 78 |
A savanyított (siló) takarmányok | 79 |
Gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok | 82 |
A gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok eltartása | 86 |
Abratakarmányok | 88 |
Gabonamagvak | 89 |
Gabonamagvak tisztítási hulladékai | 91 |
Hüvelyes magvak | 92 |
Olajos magvak | 94 |
Erdei fák termése | 95 |
Ipari takarmányok | 96 |
Malomipari takarmányok | 96 |
Olajipari takarmányok | 99 |
Cukorgyári takarmányok | 101 |
Keményítőgyári takarmányok | 105 |
Erjedési ipari takarmányok | 105 |
Szeszgyári takarmányok | 105 |
Sörgyári takarmányok | 107 |
Állati eredetű takarmányok | 108 |
Etetésre csak kivételesen használt takarmányok | 111 |
A konyhamoslék | 113 |
Takarmánykiegészítő anyagok | 113 |
Ásványi eredetű takarmányok | 113 |
Vitaminkészítmények | 115 |
Az ivóvíz és itatás | 117 |
Háziállataink takarmányozásának szabályai | |
Alaptakarmány. Termelőtakarmány. Egyedi takarmányozás | 120 |
Takarmányadagok összeállításának alapelvei | 122 |
A szálas-, gyökér- és gumóstakarmányok előkészítése | 124 |
A takarmányadagok összeállításához szükséges táblázatok használatának ismertetése | 127 |
Példák a ló takarmányozására | 131 |
Példák a szarvasmarha takarmányozása köréből | 136 |
Fejőstehenek takarmányozása | 136 |
Növendékmarhák takarmányozása142 | |
Hízómarhák takarmányozása | 144 |
Igásökrök takarmányozása | 146 |
Példák a juhok takarmányozására | 150 |
Példák a sertések takarmányozására | 153 |
A kocák takarmányozása | 154 |
A tenyészkanok takarmányozása | 155 |
A tenyészmalacok és süldők takarmányozása | 155 |
A hízósertések takarmányozása | 156 |
A mangalicák hízlalása | 156 |
A hússertések hízlalása | 157 |
Takarmányozási példák sertések részére | 158 |
Tervszerűség a takarmánygazdálkodásban | 162 |
Takarmányozási előirányzat készítése | 164 |
Az etetés technikája | 167 |
Az etetések száma és ideje | 169 |
Takarmányozási normák | 171 |
Táblázatok a takarmányok összeállításához | 173 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.