1.035.543

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Takarmányozástan

A mezőgazdasági technikumok II. osztálya számára


Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 184 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az okszerű takarmányozás népgazdasági jelentősége3
A takarmányok alkotórészei
A takarmányok összetétele5
A takarmányok víz- és szárazanyag tartalma7
A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai8
A takarmányok nitrogénmentes szerves alkotórészei10
Az ásványi anyagok és jelentőségük14
A vitaminok és feladataik18
A vitaminok természetes forrásai és vitaminkészítmények21
Takarmányozástani alapismeretek
A takarmányok emészthetősége és az emészthetőséget befolyásoló tényezők24
Az áthasonítás26
A takarmányok zsírtermelőképessége27
A keményítőérték30
A takarmányozási táblázatok megismerése és azok használata33
A keményítőértékarány, a fehérjekoncentráció és kiszámításuk37
Az életfenntartó- és termelő táplálóanyagszükséglet38
A takarmányszabványok és takarmányozási számítások41
A takarmányok értékelésének szempontjai43
A takarmányokban foglalt táplálóanyagok pénzértékének kiszámítása46
A darapercent47
A takarmányok ismertetése
A takarmányalap megszervezése49
A takarmányok csoportosítása51
A zöldtakarmányok52
A legelő és legeltetés54
Pázsitfűfélék58
Pillangósvirágú zöldtakarmányok61
Egyéb zöldtakarmányok64
Zöldtakarmánykeverék65
A zöldtakarmányozás folytonosságának fontossága és megszervezése67
A szénafélék70
A rétiszénák71
Szántóföldi szénák73
A szalmák75
Törek és pelyvafélék78
A savanyított (siló) takarmányok79
Gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok 82
A gyökér-, gumós- és húsostermésű takarmányok eltartása86
Abratakarmányok88
Gabonamagvak89
Gabonamagvak tisztítási hulladékai91
Hüvelyes magvak92
Olajos magvak94
Erdei fák termése95
Ipari takarmányok96
Malomipari takarmányok96
Olajipari takarmányok99
Cukorgyári takarmányok101
Keményítőgyári takarmányok105
Erjedési ipari takarmányok105
Szeszgyári takarmányok105
Sörgyári takarmányok107
Állati eredetű takarmányok108
Etetésre csak kivételesen használt takarmányok111
A konyhamoslék113
Takarmánykiegészítő anyagok113
Ásványi eredetű takarmányok113
Vitaminkészítmények115
Az ivóvíz és itatás117
Háziállataink takarmányozásának szabályai
Alaptakarmány. Termelőtakarmány. Egyedi takarmányozás120
Takarmányadagok összeállításának alapelvei122
A szálas-, gyökér- és gumóstakarmányok előkészítése124
A takarmányadagok összeállításához szükséges táblázatok használatának ismertetése127
Példák a ló takarmányozására131
Példák a szarvasmarha takarmányozása köréből136
Fejőstehenek takarmányozása136
Növendékmarhák takarmányozása142
Hízómarhák takarmányozása144
Igásökrök takarmányozása146
Példák a juhok takarmányozására150
Példák a sertések takarmányozására153
A kocák takarmányozása154
A tenyészkanok takarmányozása155
A tenyészmalacok és süldők takarmányozása155
A hízósertések takarmányozása156
A mangalicák hízlalása156
A hússertések hízlalása157
Takarmányozási példák sertések részére158
Tervszerűség a takarmánygazdálkodásban162
Takarmányozási előirányzat készítése164
Az etetés technikája167
Az etetések száma és ideje169
Takarmányozási normák171
Táblázatok a takarmányok összeállításához173
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv