1.035.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tisza Volán antológia

Szerző
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közlekedés, szállítás, a személy- és áruforgalom az egyetemes történelem, a világgazdaság múltját, jelenét és jövőjét meghatározó az emberiség, a munka és technika fejlődését segítő fogalmak. A... Tovább

Előszó

Közlekedés, szállítás, a személy- és áruforgalom az egyetemes történelem, a világgazdaság múltját, jelenét és jövőjét meghatározó az emberiség, a munka és technika fejlődését segítő fogalmak. A valóság teljes részei, életünk nélkülözhetetlen tartozékai. Ezért kísérjük oly figyelemmel a velük kapcsolatos, lelkesítő, esetleg lehangoló eseményeket, miközben elismerjük az ökonómiai, a népgazdasági és vállalati hatékonyságot egyaránt befolyásoló szerepüket.
Tömegkapcsolatuk mindennapos. Szünet nélkül, éjjel-nappal dolgoznak, térben és időben mozognak. Segítik a termelést, az ellátást, a gazdaságszerkezet változásait, az életkörülmények fejlesztését. Dinamikájuk a társadalmi-gazdasági fejlődésében is érezhető.
A Tisza volán nagyvállalat, szerepe és jelentősége túlnő a város, megye és az ország határain. A vállalat dolgozói, alkalmazottai és vezetői szorgalmas és becsületes munkájukkal, korszerű irányítási módszerek alkalmazásával elismerést, hírnevet szereztek és főként a VI. ötéves tervidőszakban tovább gazdagították eredményeiket. Ezért hálás feladat az olvasó szíves figyelmébe ajánlani a Tisza Volán antológiához hasonló kiadványt. Igaz, ajánlani, véleményt mondani felelősséggel jár nemcsak az olvasóval, önmagunkkal szemben is. Arra kötelez, hogy alaposan mérlegeljük: mi célból íródott a mű, hogy a nyomtatott sorok olvasói megértik-e a szerzők szándékait? Nos, a Tisza Volán antológia kéziratának ismerőjeként nyugtázhatom: nem volt hiábavaló fáradtság e kiadványt megírni és megjelentetni. Nyugodt szívvel ajánlhatom tehát a közlekedéstörténet után érdeklődőknek ugyanúgy, mint az útikalandok kedvelőinek.
Miről szólunk e szerény kis zsebkönyv írásai? Semmiképpen a világ nagy dolgairól. Főszereplői egyszerű emberek, akik a maguk mindennapi dolgát végzik - erejük, képességeik birtokában. Az emlékezések, interjúk, riportok mégis ettől válnak nagyszerűvé, hiszen emberi sorsokon keresztül mutatják be a Tisza Volán munkáját. Megismertetnek a jelennel, betekintést nyújtanak a jövőbe érzékeltetik a gondokat. Megszólaltatnak, bemutatnak vezetőket, munkásokat, célratörően faggatják riportalanyaikat.
Bár nem érzem feleslegesnek a visszaemlékezéseket a vállalat múltjára, számomra mégis a jelen és a jövő hangsúlyozása miatt rokonszenves e kiadvány. Mert nem a babérokon pihenést propagálja, hanem az előbbrelépés szükségességét, a tenniakarást és tudást. Soraiban és gondolataiban kimondja, hogy a mai gazdasági viszonyok között csak megújulásra készen, jövőben gondolkodva lehet boldogulni. És teszi mindezt olvasmányosan, emberközelbe hozva az interjúk, riportok, portrék szereplőit.
Külön is rokonszenves e kis zsebkönyv, mert - a terjedelem adta lehetőséghez igazodva - egy olyan munkaközösség életébe nyújt betekintést, amely az állandóan növekvő nehézségek közepette szorgalmával, megújuló készségével sorozatosan lett úrrá a gondjain. Nem véletlen a kollektíva hatodik ötéves tervidőszakában végzett munkáját elismerő tröszti és miniszteri dicsérő oklevél, illetve három Kiváló Vállalat kitüntetés.
Rövidre fogva a szót, a fentiekért ajánlom mindenkinek a Tisza Volán antológiát. Ajánlom azzal a meggyőződéssel, hogy aki kézbe veszi, érdeklődéssel lapozza, olvassa át! Mert amellett, hogy - a műfaj adta lehetőségeken belül - olvasmányosak a bennefoglalt írások, mondandójuk mindenki számára tanulságosak. Ajánlom tehát a hagyományokat ápoló, a jövőt hordozó fiataloknak, az erőfeszítéseiket az emlékek felidézésével újra átélő középkorúaknak és azoknak a nyugdíjasoknak, akik úgy ismertették meg a Volán nevet a közvéleménnyel, hogy maguk az ismeretlenségben maradtak. Vissza

Tartalom

Előszó helyett3
Azok az ötvenes évek6
Az elmúlt öt esztendő sikerei17
Interjúk, portrék, beszélgetések23
1 750 000 kilométer - baleset nélkül25
Békében élek magammal és a világgal29
Kócsó és a többiek50
A vállalkozó buszvezető57
Tíz esztendeje itt60
A dolgozók egészségi védelméért78
A szentesi üzemvezető84
"Csinálni jól érdemes"89
Egyenlő partnerként94
A működő tőkét ki kell helyezni, még akkor is, ha kockázattal jár103
A maga posztján mindenki a maximumot 106
Ötvenkilencben már az AKÖV-nél110
A "nyughatatlan" ember115
Nehezen jutunk piacképes eszközhöz119
Valami mozdult Kisteleken123
Akire mindig számítani lehet132
Csongrádon nincs megállás134
Szentesi kezdeményezés140
Kommunista helytállással145
Hagymatour150
A műhely gondjait másképp ítélem meg164
"A munkám nemcsak csinálom - szeretem is"169
Versenyben az idővel173
Képek a vállalat életéből177
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv