1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Két kecske

Szerző
Grafikus

Kiadó: Dr. Vajna és Bokor
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Plüss könyvkötői kötésben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Attól tartok, hogy ez a könyv többet beszél kecskéről, mint amennyit az átlagolvasó türelme bevesz. Ebben a könyvben ugyanis a "kecske" szó - pontosan megszámoltam - kétszáznegyvennyolcszor fordul... Tovább

Előszó

Attól tartok, hogy ez a könyv többet beszél kecskéről, mint amennyit az átlagolvasó türelme bevesz. Ebben a könyvben ugyanis a "kecske" szó - pontosan megszámoltam - kétszáznegyvennyolcszor fordul elő. Tehát oldalankint átlag csaknem háromszor. Amiből további számítás után kitűnik, hogy másfél oldalt ezzel az egyetlen szóval írtam tele.
De ne felejtsük el, hogy hiszen ezt a könyvet nem az olvasó szórakoztatására írtam, hanem csakis a két kitömött kecskefejem kiengesztelésére. Azon voltam tehát, hogy minél gyakrabban emlegessem a két ünnepeltet.
A két kecskét.
Pedig - remélem megtanulták - nemcsak kettőt, négyféle kőszálikecskét ismer a természetrajz. És higyjék el, nekem nemcsak ez a kettő kellett, a másik kettő méginkább kéne. (Mellesleg mondva: arról a két hiányzóról a szibériairól meg az abesszíniairól mennyivel különb és főleg mennyivel vastagabb könyvet írhatnék!)
Mindenki láthatja: a jószándék nem hiányzik belőlem. Éppencsak vízumok hiányoznak az útlevelemből.
Gyerünk hát kérem, ne halogassuk azt a világbékét mindenféle kifogással, nyissuk már ki valamennyi határsorompót - sürgős dolgom van Thian-shan-ban! Vissza

Fülszöveg

Széchenyi Zsigmond Két kecske című könyve az idáig mindössze egyszer, 1942-ben jelent meg. Már javában tartott a háború, a határok lezárása miatt újabb expedícióra gondolni sem lehetett, így az író két korábbi vadásznaplóját szerkesztette önálló kötetté. Mint ő maga említi, az egyik kecskét Afrikába menet, a másikat Indiából jövet ejtette, így akkoriban mindkét útinaplóból kimaradtak.
Később ugyan külön-külön felbukkantak az Ünnepnapok, illetve e Hengergő homok lapjain, együtt azonban csak most, hatvan év után szerepelnek ismét közös könyvben.

Gróf Széchenyi Zsigmond

Gróf Széchenyi Zsigmond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gróf Széchenyi Zsigmond könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv