1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

120 egyszerű japán étel

Receptek, tippek, trükkök

Szerző

Kiadó: Szaku 2004 Kkt
Kiadás helye: Sopron
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-06-3412-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A japán konyha számos „saját fejlesztésű" fűszert és alapanyagot használ, ezért a könyvet olyan receptekből állítottam össze, amelyekhez a Szaku webáruházban betudod szerezni a különleges... Tovább

Előszó

A japán konyha számos „saját fejlesztésű" fűszert és alapanyagot használ, ezért a könyvet olyan receptekből állítottam össze, amelyekhez a Szaku webáruházban betudod szerezni a különleges hozzávalókat - ugyanitt részletes leírást is találsz róluk. Elkerültem azokat az ételeket amelyek alapanyagaihoz az ország nagy részén nem lehet hozzájutni (friss, ehető lóhere, gobógyökér, lótusz, valamint a legtöbb tengeri herkentyű), és igyekeztem úgy válogatni őket, hogy egy-egy alapanyagra több étel is jusson - így nem kell azon aggódnod, hogy mihez kezdj a megmaradt fűszerrel, konzervvel, szósszal. Vissza

Tartalom

A HOZZÁVALÓK BESZERZÉSÉRŐL 8
NÉHÁNY GONDOLAT A JAPÁN KONYHÁRÓL 8
FŐÉTELEK 11
Cukkinis húspogácsa 1 2
Fokhagymás csirkemell 12
Sütőtök-gombóc 13
Jakitori 13
Krumplis-baconös pogácsa halpehellyel 14
Miszós udon sertéshússal, jégcsapretekkel 15
Olajban sült tofu zöldségekkel 15
Okonomijaki polippal és vöröshagymával 17
Mogyoróhagymás okonomijaki 17
Sült-párolt tofu darált hússal 18
Húsgombócok retekkel 19
Párolt hidzsiki 19
Gyömbéres-chilis tofu paprikával 20
Hoisin szósszal locsolt tofu sült zöldségekkel 21
Judófu kínai módra 22
Pottyantott tofufasírt 23
Sertéstekercs újhagymával 24
Currys udon 25
Csirkefalatok siszólevéllel 25
Grillezett csirkemell-falatok miszóval 26
Padlizsán-gjóza 26
Miszós padlizsán szómén tésztával 27
Mabodófu 28
Főtt rizs bambuszrüggyel 28
Sertéssült salátával 29
Édesburgonya miszóval 30
Pirított tofu citromos szójaszósszal 31
Currys sült tofu kockák 31
Sült tofu újhagymával 32
Burgonyás curry 33
Sült tofu jégcsapretekkel 33
Sütőtök-krokett 34
Édesburgonya cukros szójaszószban 35
Grillezett padlizsán 35
Grillezett zöldség umebosival 36
Sült onigiri 37
Gombás rizottó jégcsapretekkel 37
Japán rizottó borsóval 38
Grillezett laska sütőtökkel 38
Illatos padlizsán 39
Káposztás-sajtos pogácsa 39
Sült csirkeszárnyvég hétfűszerrel 40
Japán bélszín 40
Édes-savanyú gomba sült tofuval 41
Húspogácsa hidzsikivel 41
Húsfalatok padlizsánnal 42
Sütőtök baconnel 42
TENGER GYÜMÖLCSEI 43
Terijaki umebosis rizzsel 44
Párolt jégcsapretek rákhússal 44
Kamélia-szusi 45
Tavaszi salátatekercs szurimival 45
Currys sült hal 46
Grillezett fésűkagyló miszóval 46
Olajban sült rák szezámmaggal 47
Teában párolt szardínia umebosival 47
Tonhal padlizsánnal 48
Zöld teás szobatészta tengeri hallal 48
Tonhal carpaccio 49
Grillezett makréla-virág 49
Hirtelen sült tonhal 50
Fehér húsú hal umebosi-szósszal 50
Gombaleves lazaccal 51
Makrélaburger 51
Sült rák padlizsánnal 52
LEVESEK 53
Diókrémleves szójatejjel 54
Marhahúsleves tofuval, nyári zöldségekkel 54
Japán erőleves gombával 55
Kukorica leves 55
Csíkokra vágott zöldséggel készült leves 56
Vakame-leves 56
Krumplileves miszóval és shiitake gombával 56
Húsleves csirkével és nyílgyökérrel 57
Spenótleves szezámmal és miszóval 57
Japán uborkaleves 58
Egyszerű japán tojásleves 58
SZÓSZOK, MÁRTÁSOK 59
Dasi 60
Pikáns hagymaszósz 61
Bors juzu-lével 62
Umebosi-mártás halpehellyel 62
Édes umebosi-mártás 62
Gyömbéres-miszós öntet 63
Zöld ecet 63
Gombás öntet rákkal 64
Pikáns gyömbéres szósz 64
ELŐÉTELEK 65
Krémsajttal töltött shiitake 66
Noris-túrós szendvics 66
Hijajakko 66
Szezámos-majonézes zöldbab 67
Sült tofuszeletek narancsos borssal 67
Dobva-rázva sütött paprika halikrával 68
Tofukrém-változatok pirítóshoz 68
Édes-savanyú shiitake 69
Diós kukorica édes szójaszósszal 69
Csípős halfasírt 70
Sonkába tekert alma 70
SALÁTÁK 71
Szobasaláta tofuval 72
Babcsíra curryvel 73
Grillezett padlizsánsaláta 73
Sült padlizsán saláta 74
Gyömbéres uborkasaláta 74
Pirított gombasaláta 75
Ruccolasaláta sült tofuval 75
Tofusaláta darált hússal 76
Ecetes padlizsán tofuval 77
Sajátaöntet umebosival 77
Káposztasaláta mandulával 78
Uborkasaláta kukoricával 78
RECEPTEK CALPISSZAL 79
Almás szójatej 80
Brandy szódával, Calpisszal 80
Calpis-ginger 80
Umesu-koktél Calpisszal és gyömbérrel 81
Kávés-banános Calpisturmix 81
Gyömbéres tea Calpisszal 81
Málnás desszert Calpisszal 82
Illatos csirkefalatok sült paradicsommal 82
Édes-savanyú sertés Calpisszal 83
Eperpuding Calpisból 83
Vegyes gyümölcskoktél szőlős Calpisszal 84
Calpis kivivel és joghurttal 84
DESSZERTEK 85
Karamellás banán 86
Dorajaki 86
Teapuding maccsából 87
Banán shake 87
Tofu-mousse krémsajttal 88
Japán fagyi 88
Szójatej-shake 89
Mazsolás sütőtök 89
Édes zselé azuki babbal 90
Ropogós sütőtök-chips 90
A JAPÁN KONYHA RÖVID TÖRTÉNETE 91
Receptek az őskorból 92
Étkezési szokások a kőkorszaktól a szamurájok fénykoráig 93
Találkozás Európával 94
A sógunátus utolsó évei 95
Bálnavadászat 95
A japán konyha napjainkban 96

Horváth Péter

Horváth Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv