1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vendéglátóipari értékesítés alapismeretei

Tankönyvpótló jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 350 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: F-204.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A vendéglátóipar feladatai3
A vendéglátóipar tevékenysége6
Az értékesítési dolgozókkal szembeni követelmények7
Követelmények7
Személyi higiénia23
Munkavédelem és baleset-elhárítás27
Az alapvető űzlettípusok29
A vendéglátóipar értékesítési felszerelései35
Az értékesítő helyek felszereléseinek csoportosítása35
Evőeszközök36
Tálalóeszközök39
Tálak, tálalóedények42
Tányérok, adagtálak47
Csészék, aljak, kelyhek49
Fémkannák, kancsók51
Poharak53
Asztali leltár58
Segédeszközök59
Asztali fűszertartó edények67
Textíliák69
Dísztárgyak71
Szállító- és tárolóeszközök, palackok, üvegek, rekeszek72
Az éttermi terítés78
Az előkészületi munkák78
Terítési módok93
Általános felszolgálói alapismeretek99
A különböző felszolgálási módok99
Általános ételismeret101
Alapvető étlapismeretek107
Az éttermi felszerelések helyes használata116
Általános felszolgálási szabályok136
Az éttermi felszolgálás139
A vendég fogadása139
Asztalfoglalás139
A vendég fogadása, elhelyezése142
A rendelés felvétele, ajánlás143
Az italfelszolgálás alapelvei146
Az italok felszolgálása146
Az italajánlás szempontjai146
Az italok kiválasztása148
A sör felszolgálása151
A borok felszolgálása157
A pezsgő és habzóbor felszolgálása162
Az égetett szeszes italok felszolgálása165
Az üdítő italok felszolgálása168
A feketekávé felszolgálása171
A tea felszolgálása173
A kakaó felszolgálása174
A tej és tejesitalok felszolgálása174
A reggeli és uzsonna felszolgálása177
Az egyszerű reggeli178
A komplett reggeli179
A bővített komplett reggeli180
Az angol-amerikai reggeli183
Uzsonnafelszolgálás186
A szobareggeli felszolgálása188
Az ételek felszolgálása190
Tálalás194
Az éttermi á la carte felszolgálás195
A levesek felszolgálása197
Mártások felszolgálása198
A hideg előételek felszolgálása199
Meleg előételek felszolgálása203
Hideg és meleg halételek felszolgálása207
Húsételek felszolgálása209
A szárnyasokból készült ételek felszolgálása210
Főzelékek és köretek felszolgálása211
A saláták felszolgálása212
A meleg tészták és cukrászsütemények felszolgálása213
A fagylaltok, parfék, fagylaltkülönlegességek felszolgálása214
A sajtok felszolgálása215
A gyümölcsök, befőttek felszolgálása215
A számlázás és a vendég távozása körüli teendők217
Az osztályon felüli éttermekben való felszolgálás222
Berendezések és felszerelések223
Felszolgálói beosztás225
Terítés226
Az angolos felszolgálás jellemzői228
Felszolgálás a vendég asztalánál229
Szeletelés a vendég asztalánál234
Az egészben felszolgált halak filézése237
Az egybesült húsok szeletelése240
Ételkészítés és flambírozás a vendég asztalánál243
Saláták keverése a vendég asztalánál247
A sajtok szeletelése249
Édességek asztalnál való elkészítése251
A kávé asztalnál való elkészítése252
Társas étkezések és rendezvények254
Rendezvények fajtái254
A megrendelés felvétele256
A társas étkezések általános előkészítése258
Asztalformák259
Asztal beállítása264
Ültetési rend265
Felszolgálók előkészületei269
A rendezvényasztal terítése270
Felszolgálók beosztása279
A vendég fogadása281
A díszétkezés lebonyolítása282
A fogadások előkészítése és lebonyolítása286
Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása295
Svédasztal alkalmazása298
Kávéház jellegű üzletek értékesítési feladatai300
Árlapok, ártáblák301
Kiszolgálás301
Csomagolás303
Felszolgálás305
Bár jellegű üzletek értékesítési feladatai308
A bárfelszerelések310
Báritalok alapanyagai310
Báritalok311
Felszolgálás a bárban312
A büfé jellegű üzletek értékesítési feladatai314
Árlap, ártábla315
Kiszolgálás315
Az értékesítés nyilvántartásának és elszámoltatásának alapfogalmai, alapműveletei320
A bizonylati elv és a bizonylatok321
Az áruátvétel bizonylatai322
Az értékesítés bizonylatai325
Az elszámoltatás alapbizonylatai330
Függelék337
Forrásmunkák347
Tartalomjegyzék348

Dr. Csizmadia László

Dr. Csizmadia László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Csizmadia László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv