1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Scotland-Yard regénye

Szerző
Fordító

Kiadó: Lux Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 639 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta Hungária Nyomda Rt., Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a regényből:

"A "Betsy Shark", egy kivénhedt nyugatindiai járatú kétárbócos vitorlás, amely cukor-, rum- és gyapotrakománnyal érkezett Barbadosból, az 1790 október 10-ikéről 11-dikére... Tovább

Előszó

Részlet a regényből:

"A "Betsy Shark", egy kivénhedt nyugatindiai járatú kétárbócos vitorlás, amely cukor-, rum- és gyapotrakománnyal érkezett Barbadosból, az 1790 október 10-ikéről 11-dikére virradó éjszakán Wapping mellett, a Tower Bridge alatt horgonyzott. Előzőleg órákon át várakozott Gravesend előtt a dagályra, hogy a folyam árjával szemben feljusson a folyón. Ratclifftől a Tower-Bridgeig az árbocok beláthatatlan erdeje zárta el a partot. Voltak közöttük ausztráliai és indiai háromárbocosok, amerikai kétárbocosok: voltak bárkák Norvégiából és Svédországból és ott szorongtak közöttük a Hansa városok nagy, új háromárbocosai is, valamint az angol kereskedelmi flotta kis kutterei, amelyek Franciaország és Spanyolország felé tartottak.
Bligh kapitány - az angol haditengerészet egyik fregattparancsnokának öccse - a hajó orrában állt és elnézett a Tower-Bridge irányába, amelynek körvonalai kirajzolódtak az éjszaka homályában. Jobbra tőle, a folyó balpartján, a City néhány lámpása világított gyenge fénnyel. A jobbparton minden sötét volt."

Részlet (185. oldal):

"Ugyanebben az esztendőben, 1829-ben, Sir Robert Peel az alsóház elé terjesztette "A főváros és a környék rendőrségének vizsgálatáról szóló törvényjavaslat"-ot. Kijelentette, hogy a bűnözések emelkedése szigorú rendszabályokat követel, hogy a jelenlegi rendőrségi szervezetnek súlyos fogyatékosságai vannak, amelyeket a legrövidebb időn belül orvosolni kell. És kijelentette, hogy ezentúl nem fogja tűrni, hogy hitvány féltékenykedések veszélyeztessék a közösség érdekeit.
- Egy eredményes rendőrségi organizáció főkelléke a tervszerű egységesítés és a tisztviselők felelősségérzete. A jelenlegi rendszer nemcsak, hogy nem segíti elő, hanem ellenkezőleg megakadályozza azt!
Az új rendőrségi törvényt 1829-ben az alsóház nagy, többséggel elfogadta és még ugyanabban az esztendőben törvényerőre emelkedett.
Ezzel megteremtődött London első rendőrsége, a Metropolrendőrség."

Vissza

A. L. Philipp

A. L. Philipp műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: A. L. Philipp könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv