1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szolfézs III.

Solfeggio III. - Középfok/Mittelstufe

Szerző

Kiadó: Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kottákat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Szolfézs (középfok) I. és II. füzete 1953. őszén jelent meg. Azóta - tudomásunk szerint, - az ország összes zenei szakiskolájában használják és néhány pedagógiai főiskola énektanszakán is... Tovább

Előszó

A Szolfézs (középfok) I. és II. füzete 1953. őszén jelent meg. Azóta - tudomásunk szerint, - az ország összes zenei szakiskolájában használják és néhány pedagógiai főiskola énektanszakán is segédkönyvként szerepel.
A III. füzet összeállításánál a mutatkozó hiányokat igyekeztünk kijavítani. Ennek felmérésére az eltelt néhány hónap nem elegendő. Gyűjteményünk ilyen formában kezdeményezés a magyar szolfézs-oktatás területén. Az elkövetkezendő tanévek és tanártársaink észrevétele mondja majd ki a döntő szót: mi a jó a gyűjteményben, mit és hogyan kell megváltoztatnunk. Készek vagyunk e munkára! Tanártársain k és a növendékek tanácsát kérjük és várjuk!
A III. füzet összeállítási elvei azonosak az első két füzetével. Azt hisszük, hogy e füzet előnyére válik, hogy a többszólamú példákat szaporítottuk. Közülük nem egy most jelenik meg először nálunk. Néhányat szöveggel láttunk el és a készülő IV. füzetben a többszólamú művek nagy része szöveges lesz. Átléptük az öt- és hétfokúság kereteit, számos alterált dallamot közlünk. Bár a relatív-szolmizálás olvasása változatos feladat, az olvasás másirányú elmélyítésére beiktattunk egy sorozat "c" kulcsos példát.
A szolfézst tanuló növendék-sereg szeretetébe ajánljuk munkánkat! Vissza

Agócsy László

Agócsy László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Agócsy László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv