1.035.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerkémiai gyakorlatok

Kézirat

Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 235 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: J 6-447.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Fehérjék kémiai, biokémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata5
Fehérjék általános tulajdonságainak vizsgálata5
A fehérjék kimutatása5
Fehérjék és aminosavak egyes jellegzetes csoportjainak meghatározása8
Fehérjék denaturálhatóságának vizsgálata12
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása21
Fehérjék szétválasztása, az egyes frakciók minőségi és mennyiségi vizsgálata23
Előkészítő műveletek24
Fehérjék elválasztása oldatokkal, ill. oldószerekkel24
Fehérjefrakciók szétválasztása szedimentációval38
Fehérjék és peptidek elválasztása elektroforézissel42
Fehérjék elválasztása molekulaszüréssel62
Fehérjék szerkezetének vizsgálata70
Ultraventrifugálás vizsgálat. Molekulasuly meghatározás70
Fehérjék diffuzió állandójának meghatározása75
N- és C-terminális csoportok meghatározása79
Fehérjék hidrolizise89
Aminosavak és peptidek mennyiségi és minőségi vizsgálata94
Aminosavak papirkromatográfiás elválasztása és mennyiségi meghatározása95
Aminosavak papirelektroforézise103
Vékonyrétegkromatográfia aminosavak elválasztására és mennyiségi meghatározására105
Aminosavak elválasztása ioncserélő oszlopon106
Peptidek minőségi és mennyiségi meghatározása107
Szénhidrátok biokémiai, kémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata111
Szénhidrátok kinyerése, kimutatása és elválasztása111
Szénhidrátok kinyerése111
Szénhidráttartalmu kivonatok tisztitása112
Szénhidrátok kimutatása113
Szénhidrátok elválasztása114
Szénhidrátok szerkezetének vizsgálata120
Az összetevő monoszaharidok minőségének és mennyiségének megállapítása120
A monoszaharidok kapcsolódásának vizsgálata122
Molekulasuly meghatározása126
Szénhidrátok hőokozta elváltozásainak vizsgálata126
Maillard reakció131
Karamellizáció és lugos cukorbomlás140
Gélképző szénhidrátok reológiai vizsgálata140
Néhány reológiai alapismeret141
Reológiai alapegyenletek142
Gélképző poliszaharidok és reológiai vizsgálatuk148
Lipidek kémiai, biokémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata148
Zsirok és lipoidok néhány általános reakciója148
Zsirok kimutatása148
Zsirok általános reakciói149
Lipoidok kimutatása149
Lipidek elválasztása151
Trigliceridek elválasztása és meghatározása151
Egyes lipoidok elválasztása163
Zsirsavak elválasztása és meghatározása166
Zsiradékok romlásának tanulmányozása173
A zsiradékok romlásának néhány elméleti kérdése173
Zsiradékok romlásának kimutatása176
Zsirok konzisztenciájának vizsgálata180
Höppler mikroplasztométer180
Zsirok folyásgörbéjének felvétele mikroplasztométerrel183
Vitaminok kémiai, biokémiai tulajdonságainak vizsgálata185
Vitaminok hőokozta bomlásának vizsgálata185
B1-vitaminok hőokozta bomlásának tanulmányozása185
C-vitamin hőokozta bomlásának vizsgálata188
Vitaminok változásainak vizsgálata infravörös besugárzás hatására194
B2-vitamin infravörös besugárzás okozta bomlásának tanulmányozása194
B6-vitamin infravörös besugárzás okozta bomlásának vizsgálata197
Vitaminok ultraibolya besugárzás okozta változásainak és tokoferol antioxidáns hatásának vizsgálata199
ß-karotinnal dusitott antioxidáns (tokoferol) tartalmu margarin változásának vizsgálata ultraibolya besugárzás hatására199
Egyéb vizsgálatok205
Élelmiszerek gázcseréje, diffuziós folyamatok müanyag fóliákon205
Diffuzió müanyagfóliákon207
Néhány vizsgálati módszer müanyagfóliák áteresztőképességének elbirálására208
Élelmiszeripari emulziók előállitása és vizsgálata szupercentrifugával214
Az emulziók és emulzoidok általános jellemzése215
Az emulziók keletkezésének feltételei215
Emulziók előállitása216
Az emulziók állandóságát befolyásoló tényezők217
Emulgeátorok jellemzése, hatásmechanizmusa, felosztása220
Az emulzió jellegének, diszperzitásfokának és stabilitásának gyakorlati megállapítása221
Emulzió készítése és bontása szupercentrifugával223
Irodalomjegyzék230
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv