1.035.421

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hétjegyű logaritmus


Kiadó: Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 610 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A LOGARITMUSRÓL ÉS A LOGARITMUSSZÁMÍTÁSRÓL
A logaritmuskeresés az N = a^k alakú egyenlet megoldása, ahol k az ismeretlen kitevő, a az alapszám és N a hatvány, k az N szám logaritmusa az a alapra... Tovább

Előszó

A LOGARITMUSRÓL ÉS A LOGARITMUSSZÁMÍTÁSRÓL
A logaritmuskeresés az N = a^k alakú egyenlet megoldása, ahol k az ismeretlen kitevő, a az alapszám és N a hatvány, k az N szám logaritmusa az a alapra vonatkoztatva.
Valamennyi pozitív számnak ugyanarra a közös alapra vonatkoztatott logaritmusai egy logaritmusrendszert alkotnak. A logaritmusrendszer alapjául célszerű az egységnél nagyobb számot választani. E rendszerben az egységnél nagyobb számok logaritmusa pozitív, az egység logaritmusa zérus, az egység és a 0 közé eső számok logaritmusa pedig negatív. Ha a szám (N) a végtelenhez közeledik, akkor a szám (N) logaritmusa (k) a pozitív számokon át a pozitív végtelenhez tart, ha pedig a szám (N) az egységtől a 0-hoz közeledik, akkor logaritmusa (k) a negatív számokon át a negatív végtelenhez tart.
Negatív számok logaritmusa imaginárius (képzetes) szám. Ez belátható a következőkből : pl. log (-100) = x, ebből (10-es alapnál) 10x = -100, ahol x nem lehet +2, de -2 sem, mivel 10^2= 100 és 10^-2 = 0,01 és nem -100. Tehát x csak imaginárius szám lehet.
A számításokban a szorzás- vagy osztáskor negatív számok is előfordulhatnak. Az eredmény tehát lehet pozitív vagy negatív szám. Ilyenkor az abszolút értéket számítjuk ki logaritmussal és a nyert értéket negatív előjellel látjuk el. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv