1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari értékesítési ismeretek

A vendéglátóipari eladó-tanuló iskolák számára

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 285 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A kereskedelem és a vendéglátóipar3
A kereskedelem helye és szerepe a népgazdaságban3
A belkereskedelem feladata, szervezetének szektorális és funkciók szerinti tagolása4
A vendéglátóipar szerepe a népgazdaságban és fejlődésének rövid története7
A vendéglátóipar szervezeti felépítése12
A vendéglátóipar üzemtípusai12
A vendéglátó üzemek osztálybasorolása17
A vendéglátóipar közvetlen irányító szervei18
Az állami vendéglátóipari vállalat központjának felépítése20
A vendéglátóipar közvetett irányító szervei23
Személyi és üzemi higiénia, balesetelhárítás28
Bakteriológiai alapfogalmak28
Személyi higiénia29
Üzemi higiénia32
Balesetelhárítás36
A kereskedelmi helyiségek felszerelése41
Értékesítés41
Kereskedelmi helyiségek és felszerelések41
Fémeszközök42
Finom kerámiából készített eszközök48
Üvegneműek50
Műanyagok58
Textilneműek59
Egyéb eszközök61
Az értékesító üzemek bútorzata, berendezése, mérőeszközei64
Az üzlethelyiségek belső kiképzése64
Az értékesítő üzemrészek bútorzata65
Az értékesítő helyiségek mellékhelyiségei67
Hűtőberendezések68
Kiszolgáló gépek72
Mérlegek, mérőeszközök75
Pénztárgépek78
Pultok80
Egyéb berendezések83
A berendezés karbantartása84
A vendéglátóipar dolgozói86
Az üzletvezető86
Az üzlet dolgozói88
A vendéglátóipari dolgozók jogai és kötelességei93
Az eladók felkészültsége, magatartása100
Általános követelmények100
Általános illemtani szabályok100
Öltözködés102
Magatartás103
A vendégek kiszolgálásának módszerei106
A vendégek kiszolgálása felszolgálók igénybevételével106
Vendégek közvetlen kiszolgálása107
Önkiszolgálás107
Áruforgalom111
Az árubeszerzés módja és forrásai111
Megrendelés113
Az áruk szállítása114
Az áruk átvétele115
Az áru tárolása és raktározása117
Göngyölegek kezelése122
Az áruforgalommal kapcsolatos adminisztráció125
Az értékesítés előkészítése135
A kalkuláció135
A vendégek tájékoztatása140
Az eladással foglalkozó dolgozók előkészületi munkái146
Értékesítés151
A vendégek fogadása, ajánlat, kínálat151
A kiszolgálás szabályai152
Ételek kiszolgálása154
Italok kiszolgálása160
Felszolgálás cukrászdákban és eszpresszókban169
Csomagolás, házhozszállítás178
Panaszok, észrevételek181
Az értékesítés bizonylatai188
Üzemen kívüli értékesítés193
Házon kívüli fogadások193
Házon kívüli fogadások lebonyolítása199
Kitelepülések202
A vendéglátóipari munka irányítása204
A felső irányítást meghatározó jogszabályok204
A középfokú irányító munkára vonatkozó jogszabályok206
A vállalati munka irányítását meghatározó utasítások208
Az üzleti munka irányításának szabályai209
Az értékesítéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók214
A vezetési munkát tökéletesítő módszerek216
Keresletkutatás és reklám a vendéglátóiparban217
Keresletkutatás a vendéglátóiparban217
Reklám a vendéglátóiparban223
Vendégkör, vendégismeret227
Vendégkör227
Vendégismeret228
Leltározási alapismeretek234
A leltározás irányítása és előkészítése235
A leltárfelvétel bonyolítása237
A leltár eredményének értékelése240
Az üzlet dolgozóinak felelőssége a leltározással kapcsolatban241
Gazdálkodási alapismeretek242
Az elszámolás242
A vendéglátó vállalatok eszközeinek osztályozása244
A tervezés246
Árrés, anyagfelhasználás, termelékenység249
Költséggazdálkodás251
A vendéglátóipari eladók feladata a költséggazdálkodással kapcsolatban254
Üzleti eredmény254
Idegenforgalmi alapismeretek256
Az idegenforgalom alapfogalmai256
Az idegenforgalom formái257
Az idegenforgalom célja259
Az idegenforgalom előfeltételei260
Az idegenforgalmi munka feladatai263
Az idegenforgalom jelentősége264
Hazánk idegenforgalma267
Magyarország idegenforgalmi adottságai268
A magyar idegenforgalom szervezete és kapcsolatai273
A vendéglátóipar feladatköre az idegenforgalomban275
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv