1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Áchim Ádám élete

1830 szept. 1. - 1899 okt. 23.

Szerző

Kiadó: Luther-Társaság Könyvkiadóhivatala
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím: Jótevőink arczképcsarnoka
Kötetszám: 35
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Luther-Társaság XXXV. kiadványa. Készült Hornyánszky Viktor cs. és kir. udvari könyvnyomdájában, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Valószínűnek tartom, hogy aránylag kevés azon honfitársaink és hitrokonaink száma, a kik meg tudnák mondani: ki volt Áchim Ádám?!
A mai kor jelleméhez tartozik, hogy hamar elkoptatja embereit; s... Tovább

Előszó

Valószínűnek tartom, hogy aránylag kevés azon honfitársaink és hitrokonaink száma, a kik meg tudnák mondani: ki volt Áchim Ádám?!
A mai kor jelleméhez tartozik, hogy hamar elkoptatja embereit; s bármily jelesek voltak is életükben, ha letűntek a cselekvés színpadáról, hamar el is felejti őket. Pedig sokan a divatos reklám minden fogásait felhasználják, hogy nevük a nyilvánosság közlönyeiben minél gyakrabban emlegettessék s a feledéstől megóvassék. A pillanatnyi hírnév dicsősége utáni vágy sok embert megtévesztett; és nem egyszer tapasztaljuk, hogy még a jótékonyság gyakorlása is, sok esetben nem a jó szív könyörületességéből, hanem a hiúság forrásából származik.
Áchim Ádám nem ilyen emberek közé tartozott. Ő nem akart ragyogni, hanem embertársainak használni; ő nem követte a szájhősök példáját, nem áhította a híresség kétes dicsőségét; hanem követte az apostol szavát: Tégy jót mindenekkel, kiváltképen pedig hitednek cselédeivel és pedig úgy, hogy a te balkezed ne tudja, mit cselekszik a jobb; mert a készséges adakozót szereti az Isten. Vissza

Dr. Zsilinszky Mihály

Dr. Zsilinszky Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Zsilinszky Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv