1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A minőség tervezése és elemzése

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 216 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-101-243-3
Megjegyzés: Kihajtható mellékletekkel, fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi száma: 41609.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Alapfogalmak, meghatározások, terminológia13
A minőségi funkció13
A minőség jelentései14
Az irányítás jelentései15
A minőségirányítás jelentései16
Fogalmak és terminológia16
Termékek és szolgáltatások17
A minőségi jellemző18
A konstrukció minősége és a kivitelezés minősége közötti eltérés18
Minőség, ár és szállítási határidő18
Szórványosan előforduló és krónikus hibák19
A minőség javítása19
Az önirányítás fogalma21
Tények alapján végzett közelítés22
A minőség gazdasági vonatkozásai25
A minőség és az alapvető üzleti szempontok25
A minőség költsége és a minőség értéke közötti egyensúly25
A konstrukció minőségének gazdaságossága27
A versenyképes minőség29
A termék konstrukciója mint a minőségi verseny egyik eszköze29
A piaci minőség ismerete, a versenyképes minőség megvalósításának eszköze31
A minőség költségei32
A kivitelezés minőségének gazdaságossága33
A minőség gazdaságossága a felhasználó szemszögéből35
A minőség költségeinek mérése és elemzése39
Miért mérjük a minőség költségeit?39
A tevékenységek és cselekmények meghatározása39
A költségek meghatározása41
A minőséggel kapcsolatos költségek elemzése43
A minőségi veszteségek torz eloszlása, a Pareto-elv46
A minőségi költségek adatfelvételi lapja48
A minőség szervezése52
A szervezés jellege52
A felső vállalatvezetés szervezési felelőssége52
A minőség szervezésének fejlődése53
Szervezési formák a feldolgozóiparban57
Szervezési formák nagyvállalatoknál58
Az átvétel szervezete59
A főellenőr felelőssége60
A megelőzés szervezése61
A koordináció szervezése63
Koordináció közös főnökön keresztül63
Önkoordinálás64
Koordináció írott ügyvitel segítségével64
Koordináció a vállalat központi szakértői útján65
Koordináció a vállalat központi osztályai útján65
Koordináció kapcsolódó bizottságok útján66
A minőségirányító igazgató68
Megbízhatóság, karbantarthatóság71
Fontosabb fogalmak71
A megbízhatóság és karbantarthatóság "aranybányája"72
Egy tipikus megbízhatósági program elemei72
Általános megbízhatósági célok kitűzése75
A megbízhatóság felosztása és előrejelzése76
A megbízhatóság előrejelzésének fázisai78
A konstrukció felülvizsgálata80
Kritikus alkatrészprogram82
Hibajelleg/hibahatás elemzése83
A megbízhatóság vizsgálata85
A konstrukció megbízhatóságának javítási módszerei88
A korrekciós akciórendszer89
A megbízhatóság szervezése általában91
Szervezési formák a nagy megbízhatósági iparágakban92
Karbantarthatóság94
A karbantarthatóság számszerűsítése95
A paraméterek gazdasági mérlegelése96
A karbantarthatóság szervezése96
A minőség specifikációja101
A minőség specifikációjának célja és tartalma101
A tűrésezés tudományos megközelítése102
Funkcionális és nem funkcionális követelmények103
A jellemzők osztályozása104
A pontosság költségeivel kapcsolatos tények105
A pontosság értékével kapcsolatos tények106
A cserélhetőséget biztosító tűrésezés107
Bonyolult termékek specifikálásának különleges problémái108
A specifikáció szabványosítása109
Illetékesség termékspecifikációk kiadására110
A gyártmánytervezés kulturáltsága111
Ellenőrzés113
Az ellenőrzés fontossága113
Az ellenőrzés tervezése113
Az ellenőrzés hatékonyságának mérése119
Az ellenőrök ösztönzése121
Az ellenőrzés pontossága122
Az ellenőrök pontosságának értékelése123
Az ellenőr pontosságának javítása125
Az ellenőrzés költségvetése127
A költségcsökkentés módszerei130
Folyamatirányítás134
Befolyásolhatóság134
A "mi a teendő" ismerete135
A "mit tesz" ismerete139
A szabályozó tevékenység végrehajtása144
Aktivizálás a minőség érdekében147
A többféle norma hatása147
A vállalatvezetés állásfoglalása a minőség kérdésében148
A vezetői minőségorientáltság148
A dolgozó minőségorientáltsága149
A dolgozó hibáinak alfajai150
Kampány az aktivizálás javítására153
A dolgozó részvételének elősegítése155
"Dolgozz hibátlanul" programok157
Az aktivizáló programok szervezeti struktúrája158
Az aktivizálás elméletei159
A folyamatirányítás módszerei162
A domináns rendszerek fogalma162
Beállítás-domináns műveletek163
Gép-domináns műveletek164
Szűkített tűréshatárú idomszerezés: előszabályozás166
Dolgozó-domináns műveletek169
Alkatrész-domináns műveletek172
A folyamatirányítás automatizálása173
Minőségrendszerek felülvizsgálata174
Fogyasztói kapcsolatok178
A fogyasztó szempontjai178
Piackutatás179
A termék áttervezése a felhasználótól kapott információ alapján180
A minőség jó hírnevének kifejlesztése181
A minőség reklámozása182
A minőség garanciája183
A minőség jelölése és tanúsítása184
A felelősség a termékért185
A konzumerizmus186
A minőségirányítás műszaki vezetése188
A törzskar jellege188
A törzskar szokásos minőségi funkciói188
A törzskar minőségi funkcióinak felosztása191
A törzskar minőségirányító részlegének kialakítása192
A törzskar funkcióinak átültetése a termelés folyamatába193
A törzskarhoz tartozó egyéb részlegekkel kapcsolatos jogköri kérdések194
A törzskarhoz tartozó minőségirányító szakemberek feladatainak meghatározása195
A minőségirányítás elfogadtatása a vállalatvezetéssel197
A törzskar minőségirányító részlegének ügyvitele198
A változtatás bevezetése200
Függelék205
Tárgymutató211
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv