1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zuhanás felfelé

Egy rákbeteg naplója/Találkozás Istennel a mélységben

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Evangéliumi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 165 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7369-40-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor először vetették fel az ötletet, hogy nem akarnám-e betegségélményeimet egy könyv formájában megörökíteni, elutasítottam: „Van elég történet betegekről és szenvedőkről! Ráadásul betegségem... Tovább

Előszó

Amikor először vetették fel az ötletet, hogy nem akarnám-e betegségélményeimet egy könyv formájában megörökíteni, elutasítottam: „Van elég történet betegekről és szenvedőkről! Ráadásul betegségem lefolyása egyes olvasókra deprimáló hatással is lehetne."
Végül mégis Wilfried és Sylvia Plock, Dieter Schmidt és más barátok bátorítása indított ennek a könyvnek a megírására. Úgy gondolták, hogy Isten cselekvése az életemben sok ember számára nyújthatna vigasztalást és bátorítást. Hosszabb vonakodás után, 2003 elején munkához láttam. Ennek alapja a mintegy 300 oldal A4 nagyságú napló volt, amit betegségem alatt írtam, hogy könnyebben feldolgozzam szenvedésemet.
Hálás vagyok mindazoknak, akik írás közben imádságban támogattak, és újra meg újra biztattak a folytatásra. Hálás vagyok azoknak is, akik a kéziratot átdolgozták, és gondolataikkal kiegészítették. Mindenekelőtt azonban, kimondhatatlanul hálás vagyok drága feleségemnek, Kerstinnek, aki szenvedéseim közben szerzett tapasztalataim leírása során éppen olyan szeretettel segített, mint ahogyan a szenvedés hordozásában máig is teszi.
A nyomtatott szavak hosszú távú hatásával kapcsolatos következő gondolatok is állandó ösztönzést jelentettek: „Soha nem riad vissza, soha nem mutat gyávaságot; soha nem esik kísértésbe, hogy engedményeket tegyen; sosem fárad el, és nem hagyja magát elbátortalanítani; soha nem ússza meg olcsón; dolgozik, miközben mi alszunk; soha nem jön ki a sodrából, és még akkor is tovább hat, amikor mi már régen meghaltunk. Az embert mindig a helyes belső lelkiállapotban találja; mert csak akkor szólítja meg, ha időt szán az olvasásra; mindig kitart amellett, amit mondott; olyan mint egy csalétek, amelyik mindig benne lóg a vízben."
Legfőbb kívánságom, hogy ez a könyv hozzájáruljon Jézus Krisztus jobb megismeréséhez, méghozzá olyan Istenként, akinek útjait mi emberek nem mindig értjük, akiben azonban teljesen és tökéletesen bízhatunk. Ő jót gondol felőlünk, még ha az egyáltalán nem is úgy látszik. Ő terheket rak ránk, de segít abban is, hogy elhordozzuk azokat. Ő nem követ el hibát - soha! Ezt folyamatosan tapasztaltam betegségem eddigi hat éve alatt. Vissza

Tartalom

Előszó 4
Győztes akartam lenni 5
Zuhanás a hegyről, és a következményei 9
Békesség Istennel 12
Lagymatag keresztyén élet 14
Egy szekta karmai között? 15
A diagnózis: rák 21
A kemoterápia bunkója 28
Gyógyít-e Isten csodával? 35
Egyoldalú szerelem 41
A sugárterápia bunkója 43
Második esély az életre? 46
Visszaesés 51
Nehéz döntés 54
Találkozás az alternatív gyógymóddal 57
Csúcspont és mélypont a menyegző 60
Keserű csalódás 65
Legyen meg a Te akaratod, ne az enyém 69
A rákos személyiség 71
Vissza az orvostudományhoz 77
Isten Jób által szól hozzám 81
Hegyivezetőim az orvostudományban 84
Nemsokára meghalok? 87
A betegség hétköznapjai 92
Élethosszabbító intézkedések 98
A terápia kimerült! 105
Visszatekintés, előretekintés és felfelé tekintés 117
Téli lakás keresése 122
Legnagyobb ellenségem: a fájdalom 128
Morfiumelvonás - a legrettenetesebb éjszaka 136
Harántbénulás fenyeget 144
Élet fogyatékosként 149
Isten építi életem épületét 159
Utószó 162

Norbert Ammon

Norbert Ammon műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Norbert Ammon könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv