1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egri diákok

Két magyar Robinson története

Szerző
Grafikus

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R. T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv borítékját Mühlbeck Károly festette, a fekete-fehér szövegrajzokat Andor Loránt rajzolta. Nyomatott a Kunossy Grafikai Műintézet Rt. könyvnyomdájában. Ritka könyv!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Előadás előtt.
Reggeli fél nyolcat ütött a ciszterciták egri székházának torony-órája. A reggeli mise már véget ért, a gimnázium iskolaszolgája, az ugynevezett pedellus... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Előadás előtt.
Reggeli fél nyolcat ütött a ciszterciták egri székházának torony-órája. A reggeli mise már véget ért, a gimnázium iskolaszolgája, az ugynevezett pedellus pedig elsőt csengetett.
A diákok egyszerre ellepték a székegyház nagy udvarát, kis udvarát; a szellős nagy, de homályos folyósokon, a bolthajtásos tanulótermekben alig lézengett még egy-két fiu. Némely hanyag diák, aki itt akarta megtanulni a leckét; egy-két kitünő szorgalmu tanuló, aki mégegyszer elismételte, amit tudott.
A többség vigan beszélgetett, szaladgált, vitatkozott a partoldalba épitett szentek szobraival ékesitett udvarban, nekidült az akácfának, amely éppen virágzott Mária havának e gyönyörü utolsó napján, az 1846-ik esztendőben.
Körülbelül félszáz esztendeje, de a diákok jórészt akkor is csak arról beszélgettek, amiről manapság. Legfeljebb beszédjük módja volt más, nem egyszer latin szóval szóltak és sok olyan mondást ejtettek, ami azóta divatját multa. Leginkább tanulmányaikról, a bizonyitványról, tanáraikról s játékairól beszélgettek... Vissza

Bródy Sándor

Bródy Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bródy Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv