1.035.808

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcsborok házi készítése

Szerző

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 66 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Statisztikai adataink szerint népünk gyümölcsfogyasztási fejadagja mind jobban emelkedik. Legyen az közvetlen fogyasztásra kerülő vagy feldolgozás útján tartósított gyümölcs, ma már mindennapi... Tovább

Előszó

Statisztikai adataink szerint népünk gyümölcsfogyasztási fejadagja mind jobban emelkedik. Legyen az közvetlen fogyasztásra kerülő vagy feldolgozás útján tartósított gyümölcs, ma már mindennapi közszükségleti cikk. Gyümölcseink táplálkozási, egészségügyi, élvezeti értékei tudatában igyekszünk fogyasztásukat az idényszerűség határain túl is biztosítani. Minthogy a gyümölcsből készült termékekben - ha nem is egészben, de legalább részben - megmaradnak a gyümölcs összetételi anyagai és szervezetünk hasznára fordíthatja azokat, bármilyen termék alakjában szívesen fogyasztjuk a gyümölcsöt. Ezért bármely gyümölcstermék - befőtt gyümölcsíz, aszalvány, szörp, kocsonya, erjesztetlen vagy erjesztett gyümölcslé - a legszélesebb körben fogyasztóra talál.
Ez adja meg tárgyunk, a gyümölcsbor jelentőségét. A gyümölcsbor egészségóvó, védőitalként fogyasztható; nemcsak élvezeti cikk, hanem orvosság, amely az emberi szervezetnek szükséges anyagokat, hiánypótló elemeket szolgáltat. Amint tehát az egyéb gyümölcstermékekben keressük és biztosítani akarjuk az idényfogyasztáson kívüli szükségletet, okkal-móddal fogyasztva a gyümölcsborban is megtalálhatjuk. De ha nem is ezt keressük benne, meleg időszakban van-e kellemesebb üdítő, frissítő ital, mint a szénsavas gyümölcsbor? Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A gyümölcsborkészítés alapanyaga5
A gyümölcsborkészítés alapvető szabályai7
Az előkészítő munkák10
A válogatás10
A mosás10
A zúzás és a pihentetés12
A zúzás12
A pihentetés15
A lényerés16
Az erjesztőedények23
A gyümölcslé alkotórészei28
A gyümölcsborok erjedését megelőző tudnivalókról31
Az erjedésről34
Az erjesztés gyakorlati keresztülvitele40
A gyümölcsbor fejtése42
A gyümölcsbor palackozása48
A palackozott gyümölcsborok raktározása50
Édes csemegeborok készítése és kezelése51
A pasztőrözés52
A gyümölcsbor betegségei és hibái55
Borbetegségek55
Borhibák56
Borkészítés az egyes gyümölcsnemekből58
Almabor58
Szamócabor60
Ribizkebor61
Köszmétebor62
Szederbor63
Meggybor64
Csipkebogyóbor65

Szabó Béla

Szabó Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv