1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Megközelíthetetlen sarok I-IV.

Tudományos-fantasztikus elbeszélések

Szerző
Fordító

Kiadó: Stiinta Tehnica
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím: Tudományos-Fantasztikus Elbeszélések
Kötetszám: 65-68
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A román televíziós adás szerkesztősége Andrei Bujor riportert a Déli-sarkra küldi, hogy a helyszínről közvetítse a hideghullám előretörésének érdekes látványosságát. A fiatal Ion Vilsan... Tovább

Előszó

A román televíziós adás szerkesztősége Andrei Bujor riportert a Déli-sarkra küldi, hogy a helyszínről közvetítse a hideghullám előretörésének érdekes látványosságát. A fiatal Ion Vilsan meteorológus hívja fel a szerkesztőség figyelmét erre a szenzációs tüneményre.
Andrei Bujor televíziós riporter a dél felé tartó rakétarepülőben megismerkedik Saratoga professzorral, aki éppen most tér vissza tajgai vadászatáról, Igor Szancsov szibériai agronómussal és a professzor szépséges leányával, Pepittával.
A rakétarepülő irányítását idegen állomás veszi át és Montevideo helyett különös helyre, egy jégsivatagtól körülvett oázisba érnek.
Az oázis "kormányzójának" megbízásából a patagón "helytartó" bejelenti, hogy a rakétarepülő utasait foglyainak tekinti és kötelezi őket, hogy uránbányáiban dolgozzanak.
Az utasok egy része beletörődik sorsába, elfogadja az ajánlatot, a többiek azonban, Andrei Bujorral soraikban, elindulnak, hogy átvágják magukat a sok száz kilométeres jégpusztaságon. Hóviharba kerülnek, számuk egyre fogy, de a "kormányzó" mentőexpedíciót küld utánuk.
Elbeszélésünk második füzetéből azt is megtudjuk, hogy évekkel ezelőtt egy dél-amerikai mérnök hidegtermelő gépezetet talált fel, amelyet egy tröszt meg is vett tőle, de nem azért, hogy alkalmazza vágóhídján, hanem hogy nehogy más, konkurens tröszt felhasználhassa. A feltalálót annyira megrendítik ezek a piszkos üzleti sakkhúzások, hogy megőrül. Vissza

Dinu Moroianu

Dinu Moroianu műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dinu Moroianu könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv