1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari Mikrobiológia és Higiéne II.

Húsipar/Baromfiipar/Tejipar/Konzervipar/Főiskolai jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari Főiskola
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 300 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Mikroorganizmusok a húsiparban
Az állategészségügy és húshigiénia kapcsolata1
A vágóállatok fertőzései és húshigiéniai értékelése3
Vágóállatok baktériumok okozta megbetegedései3
Vágóállatok fontosabb vírusos megbetegedései14
Véglények okozta fertőzések18
Vágóállatok parazitás megbetegedései19
Húsok, húskészítmények mikroorganizmusai24
A hús mikroflórája25
A sózás, pácolás és füstölés hatása29
A töltelékes árúk mikroorganizmusai32
A szalámi mikroflórája35
A műanyagcsomagolás hatása a mikroflórára37
Segédanyagok, adalékanyagok mikrobiológiája40
A hús, a zsigerek és a zsírszövet rendellenességei és elváltozásai42
Húsok és húskészítmények mikróbás eredetű elváltozásai42
Rovarok okozta szennyeződés és károsodás47
A hús és húskészítmények elbírálása mikrobiológiai vizsgálatok alapján48
Mikroorganizmusok a baromfiiparban
A baromfifélék vágóhidi állatorvosi vizsgálata55
A baromfi fertőző és parazitás megbetegedései56
A házinyúl betegségei61
A tojás mikrobiológiája61
A baromfihús mikroflórája és mikróbás eredetű elváltozásai65
A vadhús higiéniája67
A tejben előforduló mikroorganizmusok és tevékenységük
A tej mikroflórája69
A tej mikróbás eredetű elváltozásai72
A tejkonzervek és a tejpor mikroflórája74
A cukrozatlan sűrített tej74
A cukrozott sűrített tej75
Tejpor75
Savanyú tejtermékek mikroorganizmusai76
Tejföl76
Joghurt77
Kefír77
Acidofilusz tej77
A tejszín és a vaj mikroorganizmusai78
A túró mikroflórája79
A sajtok mikroorganizmusai80
A tejiparban használatos szintenyészetek mikrobiológiája82
Mikroorganizmusok az állati eredetű termékek hőkezeléses tartósításában
Konzervek minősége és a higiénia86
A hőkezelés szempontjából fontosabb mikroorganizmusok és azok hőtűrése87
Különböző készítmények és nyersanyagok mikroorganizmusai98
Sűrítmények, porok98
Tasakolt levesek, leveskockák98
Húskonzervek98
Készételek99
A fűszerek és egyéb adalékok mikroflórája99
A halak mikroflórája100
Konzervek romlása és romlásának okai103
Romlások okainak felderítése107
Irodalomjegyzék
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv