1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

31. sz. ÁÉV Vállalkozási irányelvek


Kiadó: Állami Építőipari Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 35 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A 31. sz. Állami Építőipari Vállalat a magyar építőipar egyik sokoldalúan felkészült, bonyolult és összetett feladatok végrehajtására alkalmas építőipari szervezete. 1949-ben alakult. Először... Tovább

Előszó

A 31. sz. Állami Építőipari Vállalat a magyar építőipar egyik sokoldalúan felkészült, bonyolult és összetett feladatok végrehajtására alkalmas építőipari szervezete. 1949-ben alakult. Először Magyar Gyárépítő Nemzeti Vállalat, majd 1951-től ÉM. 31. sz. Állami Építőipari Tröszt néven működött, 19556 decemberében vette fel az ÉM. 31. sz. Állami Építőipari Vállalat nevet. Tevékenysége az egész ország területére kiterjed.
A vállalatot eredetileg ipari létesítmények megvalósítására hozták létre, napjainkig azonban termelési jellege már teljes körűvé vált. Felépített létesítményei között az ipari beruházások mellett nagy számban szerepelnek egészségügyi, lakó-, kereskedelmi, iroda- és művelődési épületek is.
Az elmúlt időszakban számos nemzetközi kapcsolatot építettünk ki. Ma már nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is sikerrel képviseljük a magyar építőipart.
A 31. sz. Állami Építőipari Vállalat általában az iparosított építési módokat alkalmazza. Az építéshelyi élőmunka mindinkább csökken, és helyét az üzemi gyártás és helyszíni szerelés veszi át. Az iparosított építéshez magasfokú szervezettség szükséges. Vállalatunk dolgozó kollektívája és vezető szakemberei e téren már jelentős eredményeket tudnak felmutatni.
A 31. sz. Állami Építőipari Vállalat - mint azt több mint három évtizedes múltja is tanúsítja - tevékenységét magas színvonalon látja el, a termékszerkezet folyamatos korszerűsítésével pedig állandóan bővíti vállalkozási lehetőségeit, megrendelőinek mind szélesebb körű kiszolgálására.
Építtetőink és a tervezők érdekében lehetőségeink ismertetésére állítottuk össze a Vállalkozási irányelvek című kiadványunkat.
Ez tartalmazza mindazokat az építési és termékgyártási technológiákat, amelyekre szabad kapacitásunk mellett megfelelő eszközeink és adottságink következtében jó feltételekkel vállalkozunk.
Reméljük, hogy a jelen kiadvány is hozzásegít ahhoz, hogy építtetőinkkel és a tervezőkkel szorosabbá fűzzük és kedvezőbbé tegyük kapcsolatainkat. Vissza

Tartalom

Szerkezetek, rendszerek, technológiák
A 31. sz. ÁÉV előregyártott vb. komplex csarnokrendszere4
CONDER acélszerkezetű csarnokrendszer12
SVETHO-System csúszózsaluzatos technológia15
Korszerű zssaluzattal készült vb. szerkezetek17
Vállakozási irányelvek18
Földmunka18
Víztelenítés, dúcolás18
Alapozások18
Monolitikus vasbeton szerkezet18
Előregyártott vb. szerkezetek gyártása és szerelése21
Homlokzati térelhatárolás, homlokzati burkolatok22
Belső térelválasztás22
Acélszerkezetek23
Szakipari munkák24
Épületgépészeti munkák27
Vállalkozási formák33
A szerződés előkészítése34
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv