1.042.568

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek

Szerkesztő

Kiadó: Duál Budapest Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: D-5/2.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

- Mi a vendéglátás?
- Milyen legyen a jó vendéglátó szakember?
- Melyek a vendéglátás főbb tevékenységi területei és ezek jellemzői?
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre válaszol e tananyag,... Tovább

Előszó

- Mi a vendéglátás?
- Milyen legyen a jó vendéglátó szakember?
- Melyek a vendéglátás főbb tevékenységi területei és ezek jellemzői?
Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre válaszol e tananyag, bemutatva a vendéglátás feladatait és tevékenységének legfontosabb jellemzőit, módszereit. Vissza

Tartalom

Előszó7
A vendéglátás általános jellemzői9
A vendéglátás célja, feladata9
A vendéglátás története10
Napjaink vendéglátó piacának jellemzői16
Vállalkozási formák a vendéglátásban18
Jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok19
Jogi személyiségű gazdasági társaságok21
Egyéni vállalkozás24
Franchising a vendéglátásban25
A vendéglátó tevékenység folyamata27
Beszerzés28
Raktározás32
A vendéglátóipari termelés35
A vendéglátóipari értékesítés46
A vendéglátóipari szolgáltatás57
Vendéglátó üzletek63
A vendéglátó üzlet jellemzői63
Az üzlet megnyitása, megszüntetése64
Üzletkörök a vendéglátásban66
Az üzlet nyitvatartása68
Az üzlet megjelölése68
Üzleti tájékoztatók69
Az üzletek kategóriába sorolása70
Üzleti munkarend71
A vendéglátóipari árak72
Az ár tartalma72
Árformák a vendéglátásban72
Az árak nagyságát meghatározó tényezők74
Árképzés a vendéglátásban74
Ártájékoztatás81
Az üzleti választék82
Az üzleti választék kialakításának szempontjai82
Étrendkészítés85
A választékközlés módszerei92
Üzleten kívüli és szezonális üzemeltetés99
Üzleten kívüli értékesítés99
Szezonális üzemeltetés102
Folyamatosan üzemelő üzletek szezonális feladatai104
Vendéglátó üzletek üzemeltetésének személyi feltételei105
Munkakörök105
Alkalmassági feltételek107
Szervezeti felépítés111
A létszám meghatározása111
A munkaerő beosztás113
A munkabér114
Marketing a vendéglátásban117
A marketing tartalma117
A marketing tevékenység folyamata118
Ellenőrzés a vendéglátásban124
Belső ellenőrzés124
Külső (hatósági) ellenőrzés126
Ellenőrzési napló127
Vásárlók könyve127
Felhasznált irodalom128
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem