1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Kéek cukokát szépen!"

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Lengyelffy Produkció
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 85 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN: 963-04-7242-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha ön is Down-kóros gyermeket nevel, remélem nem kergetem rémületbe saját életünk igaz történetével. Ez távol áll tőlem, csupán a segíteni akarás motivált - a tények elhallgatása nélkül.
Arra... Tovább

Előszó

Ha ön is Down-kóros gyermeket nevel, remélem nem kergetem rémületbe saját életünk igaz történetével. Ez távol áll tőlem, csupán a segíteni akarás motivált - a tények elhallgatása nélkül.
Arra kérem, kedves Anyuka, Apuka, hogy hitüket, meggyőződésüket, kitartásukat és erejüket soha semmi ne ingassa meg. Bízzanak abban, hogy gyermekük sokkal nagyobb teljesítményre lesz képes, mint az enyém. Hiszem mint minden ember, ők is egyéniségek, és ugyanúgy eltérő teljesítményre képesek, mint az egészségesek. Egy dologban azonban igazán különböznek az egészségesektől: ez a nagyfokú szeretetigényük. A velük való törődést többszörösen meghálálják kedvességükkel, ragaszkodásukkal. Ezért kérem önöket, hogy fedezzék fel gyermekükben a szépet, a jót, az értékeset. Meglátják, akkor is lehetünk boldogok, ha a sors a mi vállunkra nagyobb terhet rakott. Örüljenek gyermekük minden apró tettének. Ne azon keseregjenek, hogy mit nem tud, annak örüljenek, hogy már mit tud. Robi születése pillanatától naplót vezetek. Ezt akkor is megtettem volna, ha egészségesnek születik, így viszont ez szinte szükségszerűvé vált. Lejegyeztem minden lényegeset. Mit, mikor és mennyit evett, mikor mondta az első szót, mikor állt fel, vagy milyen gyógyszert milyen dózisban kapott a betegségére és még folytathatnám a sort. Ennek alapján készülök fel, s tudok válaszolni például a gyermekorvos kérdéseire. Ezt javaslom mindenkinek, mert az idő előrehaladtával elfelejthetünk olyan dolgokat, amire egy-egy orvosi vagy iskola-alkalmassági vizsgálaton rákérdezhetnek.
Ez a napló szolgáltatta alapját ennek a kis könyvecskének is. Bár alig kellett belelapoznom. Az eltelt idő minden pillanatára tisztán emlékszem... Vissza

Tartalom

Ajánlások5
Róbert születése9
Érzelmi nevelés13
Értelmének fejlődése játékain keresztül18
Tornáztatás27
Önállóság30
A beszédkészség fejlődése34
Táplálkozás37
Magatartási gondok39
Óvodai évek43
Összegzés Robi fejlődéséről46
Robika az unokám51
Segítségül hívott könyvek56

Szabóné Krizsán Teréz

Szabóné Krizsán Teréz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabóné Krizsán Teréz könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
"Kéek cukokát szépen!"

A borító elszíneződött.

Állapot:
880 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba
konyv