1.035.400

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagykáta

Képek a múltból

Szerkesztő

Kiadó: Nagykáta Képekben Alapítvány
Kiadás helye: Nagykáta
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-650-053-3
Megjegyzés: Sorszámozott kiadás. Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Régóta tudom, hogy Kucza Péter gyűjti a Nagykátával kapcsolatos történelmi dokumentumokat, a városról készült képeslapokat. A gyűjtemény legszebb darabjait 1993-ban már megcsodálhattuk egy... Tovább

Előszó

Régóta tudom, hogy Kucza Péter gyűjti a Nagykátával kapcsolatos történelmi dokumentumokat, a városról készült képeslapokat. A gyűjtemény legszebb darabjait 1993-ban már megcsodálhattuk egy kiállításon. Talán ennek sikere nyomán született a gondolat, hogy könyv alakban minden érdeklődő számára elérhetővé kellene tenni ezt a páratlan várostörténeti értéket. Vállalkozását több szempontból is példaértékűnek tartom. Példázza először a szülőföldhöz kötődését, hiszen mi más indítaná arra, hogy levéltárakban kutasson időt és költséget nem kímélve külföldi aukciókon gyarapítsa gyűjteményét.
Legalább ilyen fontosnak tartom, hogy Kucza Péter adja annak a vállalkozói típusnak is, amelyből ma még meglehetősen kevés van hazánkban, de remélhetőleg egyre többen lesznek. Ő azt a típust testesíti meg, aki saját boldogulásán túl belső késztetésből a köz javára is áldoz.
Hiszem, hogy rövidesen nem elsősorban a gépkocsi típusa, a nyaralók száma ad presztízst valakinek, hanem a kultúra pártfogolása, a közérdek szolgálata. Addig is örüljünk, hogy Kucza Péter személyében Nagykátán a helytörténet már maga mögött tudhat egy ilyen támogatót. Sok ilyen mentalitású vállalkozót kívánok Nagykátának és minden magyar településnek. Bízom benne, hogy nincs messze az idő, amikor mecénásokat talál a zene, a képzőművészet és a kultúra megannyi területe.
Kucza Péter saját költségén és támogatók megnyerésével maga teremtette meg a kiadás lehetőségét. E kiadvány megjelenésével helytörténeti szempontból rendkívül érdekes és fontos gyűjtemény vált megismerhetővé a nagyközönség számára. Bízom benne, hogy sok nagykátai család könyvespolcán ott lesz ez a könyv, és nem csak díszként, hanem sűrűn lapozgatják. Az idősebbek emlékeiket kereshetik a régi képeken, a fiatalok a lakóhely történelméhez kerülhetnek közelebb.
Kérem az Olvasót, nézegesse együtt gyermekével, unokájával ezt a szép kiadványt. Neveljük őket szülőföldünk, múltunk tiszteletére, hiszen ez a jövőnk záloga. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv