1.035.486

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Newstart-konyha

Receptek kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Advent Irodalmi Műhely
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 165 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 963-9122-92-0
Megjegyzés: Színes fotókkal. Utánnyomás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A táplálkozás és életmód NEWSTART alapelvei az egészség és az élet törvénye minden ember számára. Tapasztaltuk azt, hogy ezeknek az alapelveknek az alkalmazásával nagyon sok degeneratív betegség,... Tovább

Előszó

A táplálkozás és életmód NEWSTART alapelvei az egészség és az élet törvénye minden ember számára. Tapasztaltuk azt, hogy ezeknek az alapelveknek az alkalmazásával nagyon sok degeneratív betegség, mint például a szív- és cukorbetegség is visszafordítható.
Minden országnak saját NEWSTART szakácskönyvvel kellene rendelkezni, figyelembe véve a kultúrát, a nyelvi különbözőséget, az ízlést és az élelmiszer-alapanyagok forrását. A Csalami Lászlóné Veronika és férje által összeállított, "Newstart-konyha" receptgyűjtemény olyan ízletes ételeket tartalmaz, amelyek fogyasztásában minden, az egészségével törődő ember vagy mindaz, aki szereti a vegetáriánus ételeket, kedvét leli majd. Ezekből a receptekből elkészíthető ételek nemcsak ízletesek, hanem egyszerűek is, amelyek azzá teszik az étkezést, aminek valójában lennie kell, csupa öröm. A növényi alapú, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag és zsírban szegény étrend elegendő fehérjét biztosít. Mindez a szabadban végzett testmozgással, vízzel, pihenéssel, önuralommal és Istenbe vetett hittel egyesítve egy életre jó egészséget biztosít. Mint orvosok és egészségnevelők, szívből ajánljuk a "Newstart-konyha" által bemutatott ételeket és életmódot. Vissza

Tartalom

Ajánlás3
A NEWSTART-ról röviden5
Kevésbé ismert kifejezések és az alapanyagok jegyzéke7
Fűszerek, ételízesítők11
Mihez milyen fűszernövényt használjunk?13
Fűszerkrém14
Magyaros fűszerkeverék15
Newstart-vegeta15
Olasz fűszerkeverék15
Szezámos fűszerpor15
Szójaszósz14
Tejfélék, sajtfélék17
Amerikai sajt27
Csicseriborsósajt26
Diósajt26
Édes tejföl27
Harmattej23
Karobos mogyorótej23
Karobtej21
Kókusztej21
Kölessajt26
Krémsajt24
Krémtej22
Lágy sajt24
Mandula- vagy diótej22
Mogyorótej22
Paradicsomos sajt25
Pimentósajt24
Sajtszósz25
Szójaalap21
Szójatej, I-II.19
Szójatej, III.20
Szójatejföl28
Szójatejszín, I.28
Szójatejszín, II.29
Tofu20
Tofusajtkrém23
Vegitejföl27
Reggeli31
A kiadós reggeli előkészülete és elkészítése33
Almás boglya39
Amerikai palacsinta46
Ananászos rizs47
Bundás kenyér (banános és zabpelyhes bundában)41
Diós goffri43
Durumpalacsinta45
Édes kukoricagombóc36
Gabonagoffri44
Granola (ropogós müzlialap)38
Gyümölcsös főtt müzli36
Gyümölcsös lepény44
Gyümölcsös máglya39
Gyümölcsös zabpehely sütve37
Háromlisztes palacsinta46
Kókuszos goffri43
Mazsolás köles37
Mazsolás kukoricakása36
Mogyorókrémes granola38
Morzsatál (gyümölcskeverék)40
Müzli38
Palacsintakülönlegesség46
Popcorn40
Tanácsok a goffri készítéséhez41
Tofus palacsinta45
Trópusi granola39
Zabpelyhes goffri43
Zabpelyhes keverék40
Ebéd (levesek, egytálételek, tészták, feltétek, köretek, saláták)49
Ebéd, levesek
Brokkolikrémleves, I.53
Brokkolikrémleves, II.54
Felesborsóleves51
Gyümölcsleves51
Hagymakrémleves54
Hamis csirkehúsleves52
Hamis húsleves53
Kukoricaleves55
Lencseleves52
Limabableves52
Paradicsomkrém-leves51
Vera kelkáposztalevese56
Zöldborsókrémleves55
Ebéd, egytálételek
Csicseritészta58
Durumgaluska (levesbetét)56
Finombab60
Mogyorós rizs57
Paradicsomos cukkini63
Paradicsomos, babos káposzta57
Rakott burgonya62
Rakott tofu62
Sajtos makaróni58
Sárgarépaegytál58
Spagetti "húsgombóccal"59
Spanyol rizs57
Sült tofu65
Szénaboglya60
Tofurántotta61
Töltött cukkini64
Töltött kelkáposzta65
Töltött paprika64
Zöldbabos egytálétel61
Zöldséges pitetál63
Zöldséges tofu61
Ebéd, tészták
Pizza66
Lasagne67
Pirog68
Ebéd, feltétek
Babpörkölt75
Chili77
Csicseriborsó-fasírt71
Csicseriborsó-pörkölt magyarosan75
Diófasírt69
Kölesfasírt70
Könnyű bab77
Lencsefasírt73
Lencsepörkölt76
Mogyoróhús72
Napraforgósült74
Olasz "húspogácsa"72
Paradicsomos kölesfasírt70
Rántott zöldségfélék78
Rizsfasírt71
Sült bab76
Tofu egybesütve74
Tofufasírt74
Vegiburger69
Zabpehelyfasírt71
Zöldbabfasírt73
Ebéd, köretek
A főzelék alapreceptje79
Burgonyacsipke81
Burgonyapüré79
Édes-savanyú káposzta82
Hasábburgonya80
Kapros zöldbab81
Köretek79
Padlizsán- vagy cukkiniboglya80
Párolt káposzta82
Rizses lepény80
Szezámos kukorica81
Tepsis burgonya79
Zöldséges egytál82
Ebéd, saláták
Saláták84
Csírák84
Burgonyasaláta85
Fényezett cékla86
Hagymás burgonyasaláta86
Hárombabos saláta86
Zöldségsaláta85
Öntetek, mártások87
Almaszósz96
Arany fokhagymamustár93
Aranymártás98
Avokádó salátaöntet90
Barna mártás96
Eperszósz96
Fehérmártás98
Franciasaláta-öntet, I-II.89
Fűszeres mártás97
Gyümölcsöntet94
Gyümölcsszósz95
Karobszósz95
Ketchup, I-III.92
Kókuszos öntet94
Mákos salátaöntet (édes)93
Mogyorómártás97
Mogyorós salátaöntet91
Napraforgós paradicsomöntet90
Olasz salátaöntet89
Paradicsomszósz93
Sovány majonéz90
Szójamajonéz, I-II.91
Vaníliakrém94
Zöldséges mártás97
Vajfélék, krémek, pástétomok99
Amavaj103
Avokádókrém106
Babpástétom107
Csicseriborsó-pástétom, I-II.108
Datolyavaj103
Élesztőpástétom107
Finomvaj101
Gyümölcs nutella103
Gyümölcskrém104
Gyümölcsvaj103
Kókuszkrém47
Kölesvaj101
Kukoricapástétom108
Kukoricavaj101
Mandulakrém47
Magvaj102
Mákkrém104
Mogyorókrém házilag102
Mogyorós köleskrém105
Mogyoróvaj102
Napraforgó-pástétom107
Padlizsánkrém (alap)106
Sárgaborsókrém105
Szárított gyümölcsdzsem105
Szezámos krém106
Szójamargarin101
Trópusi mogyoróvaj102
Kenyerek109
A kenyérsütés fortélyai111
Burgonyás goffri118
Burgonyás zsemle120
Hamburgerzsemle120
Kenyér Pataki-tálban117
Kukoricachips117
Kukoricakenyér116
Kukoricalepény118
Leveles pogácsa121
Rozsos kenyér115
Teljes kiőrlésű búzakenyér115
Zabpelyhes zsemle119
Zabpelyhes-mazsolás kenyér116
Zwieback (kétszersült)119
Sütemények123
Áfonyás maffin130
Almakrémes pite131
Álompuding134
Aranytallér140
Banánbonbon142
Banánkenyér130
Borzas141
Citromos pite132
Búzakeksz126
Dán édes tekercs125
Datolyakrémes pite132
Eszter almás pudingja134
Goffritorta136
Gyümölcsfagylalt (alapkrém)141
Gyümölcsös maffin130
Gyümölcsös mogyorótorta138
Gyümölcsös szelet139
Karobfagylalt142
Karobpuding135
Kókuszgolyó139
Kókuszos pálcikák126
Kókuszos tortabevonó138
Kölespuding133
Könnyű, zabpelyhes keksz124
Maffinmix (alaptészta)127
Magos keksz124
Málnás pite132
Mézes-diós lap136
Mogyorókorong140
Mogyorópuding135
Mogyorós tortabevonó138
Néger keksz142
Pálmakeksz137
Polinéz gyümölcsös szelet143
Rizspuding135
Ropogós pitetészta (alaptészta)131
Szója-kukoricamaffin127
Tahinisütemény140
Tofukrémes137
Tökpite133
Zabpehelykeksz124
...és végül néhány jó tanács145
Rost149
Nassolás149
A cukor és a szervezetünk150
Rejtett cukor150
Fehérje151
Sajt152
B12-vitamin152
Gyomorirritálók153
Napi étrendjavaslat155
Heti étrendjavaslat155
A lúgos-savas élelmiszerek táblázata156
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv