1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz nyelv- és stílusgyakorlatok

Országismeret/Egyéges jegyzet/Kézirat

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 99 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: J 11-924. Megjelent 525 példányban. Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a jegyzet a tanítóképző főiskolák orosz szakkollégiumi hallgatói részére készült. Azt tüzi ki célul, hogy alapvető ismereteket szolgáltasson a Szovjetunióról.
Az orosz szakkollégiumi... Tovább

Előszó

Ez a jegyzet a tanítóképző főiskolák orosz szakkollégiumi hallgatói részére készült. Azt tüzi ki célul, hogy alapvető ismereteket szolgáltasson a Szovjetunióról.
Az orosz szakkollégiumi foglalkozásokon feldolgozandó anyag két nagyobb - tématikailag eltérő - részből áll. Az első rész azt tüzi ki célul, hogy megismertesse a hallgatókat a Szovjetunió földrajzával, társadalmi és kultúrális életével, népgazdaságával, az orosz történelem legjelentősebb eseményeivel és személyiségeivel, a szovjet tudomány és technika vivmányaival, valamint a szovjet-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok alakulásának történetével és jelenlegi állapotával. Minden egyes foglalkozás anyaga három részből tevődik össze. Az A- olvasmány tartalmazza a tárgyalt alaptéma leiró módon történő kifejtését, mig az ezt követő B- olvasmány kiegészitő, tájékoztató jellegü ismereteket közöl az alaptémával kapcsolatosan. Minden olvasmány után a lexikai és szituációs gyakorlatok, dialógusok következnek, amelyek elősegitik az alapolvasmányokban előfordulo szavak, szókapcsolatok és kifejezések gyakorlati elsajátitását.
A második rész anyaga azoknak a hallgatóknak kiván segitséget nyujtani és megkönnyiteni a beilleszkedést, akik főiskolai tanulmányai során intenziv tanfolyamon vesznek részt a Szovjetunióban. Egy-egy olvasmány megismerteti őket szovjetunióbeli tartózkodásuk helyével: Leningráddal és Odesszával. A harmadik olvasmány pedig hasznos tudnivalókat tartalmaz számukra az utazást, a kollégiumi életet stb. illetően. Vissza

Nyikulina Nagyezsda

Nyikulina Nagyezsda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nyikulina Nagyezsda könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv