kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 352 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | |
A polgári háztartás | 3 |
A húsokról | 16 |
A húsok előkészítése | 18 |
A pecsenyék felszeletelése | 19 |
Levesek | |
A jó marhahúsleves | 26 |
Húsleves | 26 |
A húsleves befőzése | 27 |
Marhafarokleves | 27 |
Tyúkleves marhahússal | 27 |
Tyúkleves | 28 |
Vágott tüdőleves | 28 |
Barnaleves | 28 |
Barnaleves rántott borsóval | 29 |
Korhelyleves | 30 |
Vadászleves | 30 |
Májleves | 30 |
Aprólékleves | 31 |
Szágóleves | 31 |
Kanonokleves | 31 |
Sárgarépaleves | 32 |
Májas hablepényleves | 32 |
Tört májleves | 32 |
Lúdmájleves | 33 |
Csontvelő-gombócleves | 33 |
Vadhúsleves | 33 |
Burgonyaleves sajttal | 33 |
Kaporleves | 34 |
Spárgaleves | 34 |
Virágkelleves | 34 |
Sajtosleves | 35 |
Francia leves új módja | 35 |
Gombaleves | 35 |
Leves csiperkegombával | 35 |
Kucsmagombaleves | 36 |
Zellerleves | 36 |
Gulyásleves | 37 |
Halleves | 37 |
Paprikásleves | 37 |
Leves turótáskával | 38 |
Rizsleves | 38 |
Tojásdaraleves | 39 |
Kolbászleves | 39 |
Karfiolleves | 39 |
Böjtös levesek | |
Becsináltleves | 40 |
Tojásosleves | 40 |
Borleves | 40 |
Leves szemleszeletekkel | 41 |
Böjti rákleves | 41 |
Köménymagleves | 41 |
Sörleves | 42 |
Tejleves | 42 |
Bableves | 42 |
Gombaleves | 43 |
Zöldbableves | 43 |
Cibereleves | 44 |
Sóskaleves | 44 |
Vöröshagymaleves | 44 |
Zöldborsóleves rizzsel | 45 |
Szarvasgombaleves | 45 |
Tápiókaleves | 45 |
Burgonyaleves | 46 |
Halikraleves | 46 |
Paradicsomleves | 46 |
Jászlebbencs | 47 |
Előételek | |
Velősszeletek | 48 |
Velőragout | 48 |
Rántott burgonya | 49 |
Omlette pirított vesével | 49 |
Sajtos omlette | 50 |
Rántott velő | 50 |
Kirántott sonka | 50 |
Kucsmagomba | 50 |
Tükörtojás lúdmájjal | 51 |
Palacsintatekercs | 51 |
Keserűgomba | 51 |
Szalonnás omlette | 52 |
Gombaszeletek | 52 |
Töltött gomba | 52 |
Töltött burgonya | 53 |
Savanyú tojás | 53 |
Gomba tojással | 54 |
Gombás palacsinta | 54 |
Finom rántotta | 54 |
Tojás vagdalékkal | 55 |
Rántott tojás | 55 |
Töltött tojás | 56 |
Vese mártással | 56 |
Laskapástétom | 57 |
Makarónipástétom | 57 |
Rizottó csemegerákkal | 58 |
Savanyú vese | 58 |
Töltött rizs | 59 |
Vajastészta hússal | 59 |
Tüdő savanyú lével | 60 |
Velőkolbászkák | 60 |
Paprikás vese | 60 |
Tüdő rizskásával | 61 |
Sajtos tojás | 61 |
Nyelv citrommártással | 61 |
Kaviárszelet | 62 |
Pilaf csirkehússal | 62 |
Szegedi velős borított | 62 |
Rizs sajttal | 63 |
Sonkás palacsinta | 63 |
Ham and eggs | 63 |
Sódartekercs angolosan | 64 |
Becsinált békacomb | 64 |
Frikandó | 64 |
Hamis nyelv | 65 |
Töltött kagylók | 65 |
Paprikás csibével töltött palacsinta | 65 |
Májvagdalék | 65 |
Sonkás karfiol | 66 |
Lúdmájpástétom | 66 |
Burgonyakarikák | 67 |
Kolbászkák velővel | 67 |
Bibictojások | 67 |
Tojásos burgonya | 68 |
Aranyos szeletek | 68 |
A marhahús különböző előkészítési módja | |
Marhahús rizzsel | 69 |
Fojtott marhahús | 69 |
Marhahús barnára elkészítve | 70 |
Párolt marhahús | 70 |
Marhahús tejfölös mártással | 71 |
Olasz marhahús (Stuffato) | 71 |
Marhahús hidegen | 72 |
Szegyfej tormamártással | 72 |
Mandulás tormamártás | 72 |
Szalonnás rostélyos | 73 |
Marhapaprikás | 73 |
Székelygulyás | 73 |
Magyar rostélyos | 74 |
Paprikásszelet | 74 |
Ökörfark | 74 |
Marhahús pilaffal | 74 |
Marhahúsragout | 75 |
Marhahús angolosan | 75 |
Angolsült | 75 |
Angolsült más módra | 75 |
Felsárszelet töltve | 76 |
Hagymássült | 76 |
Vetrece | 77 |
Gombássült | 77 |
Imperiálszelet | 78 |
Százsült | 78 |
Nyársonsült | 78 |
Tojásossült | 79 |
Nelsonszelet | 79 |
Paprikásszelet | 79 |
Zöldséges pecsenye | 80 |
Huszársült | 80 |
Erdélyi tokány | 81 |
Huszárpecsenye | 81 |
Francia rostélyos | 81 |
Lábasrostélyos | 82 |
Töltött rostélyos bajorosan | 82 |
Eszterházy-rostélyos | 83 |
Serpenyőrostélyos | 83 |
Vöröshagymás rostélyos | 83 |
Lengyel felsár | 84 |
Vesepecsenye sülve | 84 |
Vesepecsenye magyarosan | 85 |
Wellington-vesepecsenye | 85 |
Beefsteak | 85 |
Beefsteak mártással | 86 |
Nápolyi beefsteak | 86 |
Beefsteak kapart húsból | 87 |
Töltött rostélyos | 87 |
Tűzött vesepecsenye | 87 |
Vesepecsenye apró burgonyával | 88 |
Tésztában sült vesepecsenye | 88 |
Beefsteak roston sülve | 89 |
Roastbeef | 90 |
Bordapecsenye | 90 |
Rostélyos franciásan | 90 |
Vesepecsenye angolosan | 91 |
Rostélyos gyorsan sütve | 91 |
Zsiványpecsenye | 91 |
Borjúhús | |
Borjúvagdalék (krokett) | 93 |
Borjúpörkölt | 94 |
Borjúikra makarónival | 94 |
Borjúcomb hollandi módra | 94 |
Borjúmáj paprikásan | 95 |
Borjútüdő mártással | 95 |
Csavart borjúhús | 95 |
Hamis lazac borjúhúsból | 96 |
Borjúláb töltve | 96 |
Borjúvese | 97 |
Borjúfrikandó sóskával | 97 |
Párolt borjúfrikandó | 98 |
Borjúcomb | 98 |
Borjúfej frikasszírozva | 98 |
Borjúkotlett hidegen | 99 |
Borjúmáj | 100 |
Borjúvelő citrommártásban | 100 |
Borjúhát sütve | 100 |
Borjúfej töltve | 101 |
Borjúláb és borjúfej kirántva | 101 |
Borjúkaraj káprival | 101 |
Borjúláb és fej tojással | 102 |
Borjúszelet hagymával | 102 |
Borjúszelet tejfölös citrommártással | 102 |
Savanyú borjúmáj | 103 |
Becsinált borjúvelő | 103 |
Rántott borjúvelő | 103 |
Borjúbecsinált | 103 |
Borjúvesés | 104 |
Borjúszelet | 104 |
Borjúikrapástétom | 105 |
Borjúszegy spárgával, rákkal és zöldborsóval töltve | 105 |
Borjúszelet | 105 |
Borjúnyelv | 105 |
Borjúpörkölt | 106 |
Borjútüdő lisztmártásban | 106 |
Borjúhús párolva | 106 |
Paprikás borjúhús | 107 |
Borjúhús sütve | 107 |
Borjúszelet sóskamártással | 107 |
Borjúcomb fűszeresen | 108 |
Borjúszelet szalonnával | 108 |
Borjúvagdalék | 109 |
Tejfölös borjúszelet | 109 |
Borjúbecsinált | 109 |
Paprikás borjúszelet | 109 |
Nyárson sült borjúpecsenye | 110 |
Pirított borjúmáj | 110 |
Sült borjúfej | 110 |
Borjútekercs | 110 |
Borjúcímer | 111 |
Kirántott borjúaprólék | 111 |
Töltött borjúmell | 111 |
Borjúfül csiperkegombával | 111 |
Borjúvese | 112 |
Borjúhús paradicsommal | 112 |
Borjúpástétom | 112 |
Tűzdelt borjúszív | 114 |
Disznóhús | |
Sertésölés | 115 |
A sonka füstölése | 118 |
Magyar sonkapác | 119 |
Magyar sonkapác más módon | 119 |
Sonka vadmódra | 120 |
Prágai sonka | 120 |
Ászpik | 121 |
Hurkatöltelék | 123 |
Véreshurka | 123 |
Májashurka | 124 |
Disznósajt | 124 |
Téli disznósajt | 125 |
Nyári disznósajt | 125 |
Hideg kolbász | 126 |
Finom préselt kolbász | 126 |
Májaskolbász | 127 |
Fasírozott kolbász | 127 |
Sonkáskolbász | 128 |
Finom kolbász vegyes húsból | 128 |
Apró tormáskolbászok | 129 |
Kolbász libamájjal | 129 |
Párizsi kolbász | 129 |
Szardelláskolbász | 130 |
Kitűnő hideg májas | 130 |
Háziszalámi | 132 |
Hideg töltelék | 132 |
Tűzdelt fehérpecsenye | 133 |
Disznócomb | 133 |
Sertéssült gesztenyével | 133 |
Sertéssült ropogósan | 134 |
Sertéssült hagymával | 134 |
Sertés-kotlett | 134 |
Sertésfilé hidegen | 135 |
Sertéshús pácolva | 135 |
Sertésszeletek | 135 |
Töltött disznóláb | 135 |
Disznóoldalas | 135 |
Füle-farka | 136 |
Disznópörkölt | 136 |
Székelygulyás | 136 |
Sertéscomb savanyúan | 136 |
Disznóhús paradicsommal | 137 |
Sertéshús kásával | 137 |
Sült sonka | 137 |
Sült sonka más módon | 137 |
Nyári sonka | 138 |
Sertésgalantin | 138 |
Sonka madeirában | 139 |
Füstolt sonka megóvása | 139 |
Kirántott sonka | 139 |
Füstölthúst eltenni | 139 |
Kocsonya | 140 |
Magyar kocsonya | 140 |
Zsírolvasztás | 141 |
Malachús | |
Malacpecsenye | 142 |
Malacpaprikás | 143 |
Malacvagdalék | 143 |
Vagdalék malachúsból | 143 |
Malac nyárson | 144 |
Birka- és bárányhús | |
Birka-kotlett | 145 |
Birkafilé | 145 |
Báránypörkölt | 145 |
Báránypörkölt másképpen | 145 |
Birka-kotlettek gombával | 146 |
Birkakotlett zsemlemorzsában | 146 |
Birkakotlett zöldborsóval | 147 |
Bárányfej | 147 |
Bárányszegy | 147 |
Tárkányos bárányszegy | 147 |
Bárányhús sütve | 148 |
Tejfölös báránysült | 148 |
Bárány töltve | 148 |
Párolt juhcomb | 149 |
Báránymáj vagdalva | 149 |
Báránypörkölt | 150 |
Báránybecsinált | 150 |
Bárányhús pácolva | 150 |
Bárányszelet vagdalékkal | 151 |
Ürücomb párolva | 151 |
Tűzdelt ürüsült | 151 |
Nyársonsült ürüszelet | 152 |
Rizses ürüsült | 152 |
Ürüborda sülve | 152 |
Paradicsomos ürüsült II. | 153 |
Ürüsült sárgarépával | 153 |
Szardellás ürüsült | 154 |
Bográcsos ürühús | 154 |
Ugyanaz juhászosan | 154 |
Pácolt ürücomb | 155 |
Sült ürücomb | 155 |
Ürüfark lengyelesen | 155 |
Szárnyasok | |
A szárnyasok kezelése | 157 |
Csirkeleves | 159 |
Rántott csirke | 159 |
Sült csirke | 160 |
Csirke sütőben sütve | 160 |
Töltött csirke | 160 |
Csirke hússal töltve | 161 |
Csirke paradicsommártással | 162 |
Pácolt csirke | 162 |
Tojásos csirke | 162 |
Csirke szalonnában | 162 |
Csirke zöldborsóval és rákfarokkal | 163 |
Csirke majonézzel | 163 |
Csirkeragout | 163 |
Pástétom csirkéből | 164 |
Csirke vérmártással | 165 |
Sült csirke bajor módra | 165 |
Zöldséges csirke | 165 |
Mártásos töltött csirke | 166 |
Valódi magyar paprikáscsirke | 166 |
Paprikáscsirke | 167 |
Csirke forrázva | 167 |
Csirkecombok | 167 |
Csirke vadmódra | 168 |
Csirkéssaláta | 168 |
Tűzdelt csirkemellek | 168 |
Finom párolt csirke | 169 |
Füstölt szárnyas | 169 |
Csibe francia mártással | 170 |
Velőscsirke | 170 |
Csirke gombával | 171 |
Csirke karfiollal | 171 |
Csirke gesztenyével töltve | 171 |
Kappan szardellával | 171 |
Kappan csigával | 172 |
Pörkölt tyúk magyarosan | 172 |
Kappan kagylócskákkal | 172 |
Tojással töltött kappan | 173 |
Szalonnával sütött kappan | 173 |
Kappan zöldséggel | 173 |
Sült kappan | 174 |
Tyúk- és galamb-fricassée | 174 |
Pulykaszeletek fricandeauban | 174 |
Pulyka sülve | 175 |
Pulyka pörkölve | 175 |
Zöldséges pulyka aszpikban | 176 |
Nyárson sült pulyka | 176 |
Paprikáspulyka | 176 |
Pulyka főzelékkel | 177 |
Vagdalt pulyka | 177 |
Pulyka szarvasgomba körettel | 177 |
Pulyka-filék gesztenyével | 178 |
Kacsa sülve | 178 |
Kacsa gesztenyével | 178 |
Kacsa nyárson | 179 |
Kacsamáj | 179 |
Rizses kacsa | 179 |
Töltött lúd vagy kacsa | 180 |
Kacsa zöldséggel | 180 |
Kacsa vadmódra | 180 |
Pulyka- és réceszárnyvagdalék | 181 |
Libasült | 181 |
Nyárson sült liba | 182 |
Gesztenyével töltött liba | 182 |
Töltött libamell | 182 |
Fojtott libamell | 183 |
Füstölt liba | 183 |
Liba hidegen | 184 |
Libatöpörtyű | 184 |
Libavér | 184 |
Libaaprólék | 184 |
Ludas kása | 185 |
Libaaprólék gombával | 185 |
Libaaprólék rizskásával | 185 |
Libamáj kisütve | 186 |
Sült libamáj gombával | 186 |
Tűzdelt libamáj | 189 |
Libamájpástétom madeiramártással | 189 |
Lúdmáj mártással | 188 |
Kocsonyázott lúdmáj | 188 |
Libamáj citromlével | 188 |
Libamáj kocsonyában | 188 |
Libakolbász | 189 |
Pirított liba | 189 |
Vadliba | 190 |
Vadkacsa | 190 |
Vadkacsa szalonnával | 191 |
Töltött vadkacsa nyárson | 191 |
Ragout vadkacsából | 191 |
Töltött galamb sülve | 192 |
Vadgalamb borral | 192 |
Sült vadgalamb | 192 |
Fácán angolosan | 192 |
Töltött fácán | 193 |
Fácán mártással | 193 |
Fácánpecsenye | 194 |
Fácán szarvasgombával | 195 |
Káposztásfácán | 195 |
Sült fogoly | 196 |
Becsinált fogoly | 196 |
Fogoly más módon | 197 |
Nyársonsült fogoly | 197 |
Fogoly mártással | 197 |
Fogoly kocsonyában | 198 |
Pácolt fogoly | 198 |
Fogoly nyelvvel | 199 |
Sült fajdtyúk | 199 |
Fajd nyárson | 199 |
Fajdvagdalék | 200 |
Páva sülve | 200 |
Túzokmell | 200 |
Rizses csirke angol módra | 201 |
Újliba alföldi módra | 201 |
Olasz rizottó fiatal fajddal | 202 |
Fenyőmadár | 202 |
Szárnyas Stefánia-mártással | 203 |
Vadszárnyas paradicsomos rizzsel | 203 |
Tejfölös császármadár | 204 |
Császármadár | 204 |
Rizottó fürjjel | 204 |
Fürj köntösben | 204 |
Rizses fürj | 205 |
Fürj zsemlével | 205 |
Fürj szalonnával | 205 |
Nyárson sült fürj | 205 |
Szalonka és szalonkabél | 206 |
Szalonka nyárson | 207 |
Szalonka mártással | 207 |
Szalonkák kenyérszeleteken sütve | 208 |
Szalonka tejföllel | 208 |
Szalonka vörösborban párolva | 208 |
Szalonkavagdalék | 209 |
Halak | |
A halakról | 212 |
Szegedi halpaprikás | 213 |
Halászos hal | 213 |
Szegedi halpaprikás zsírral | 213 |
Paprikáshal | 214 |
Szegedi halászlé | 214 |
Alföldi hal | 215 |
Magyaros sült hal | 215 |
Magyar potyka | 216 |
Paprikáshal sülve | 216 |
Harcsaleves káposztával | 216 |
Vegyes hal rántott zsemleszeletekkel | 216 |
Halmajonéz | 217 |
Tartármártás | 217 |
Lazac főve | 217 |
Menyhal | 218 |
Angolna | 218 |
Kecsege hidegen | 218 |
Tejfölös tőkehal | 219 |
Tok mártással | 219 |
Harcsa kisütve | 220 |
Harcsa zöld mártásban | 220 |
Harcsa káposztával | 220 |
Ponyt cseh módra | 221 |
Ponyt aszpikkal | 221 |
Kékre főtt ponty | 222 |
Ponty paprikásan | 222 |
Sült ponty | 222 |
Ponty kirántva | 223 |
Ponty roston | 223 |
Ponty hidegen | 223 |
Sült pisztráng | 224 |
Kékre főtt pisztráng | 224 |
Pisztráng töltve | 224 |
Pisztráng vörösborban | 225 |
Fogas mártással | 225 |
Fogas vajjal | 225 |
Fogas paprikás mártással | 226 |
Fogas majonézzel | 226 |
Csuka tejfölösen | 226 |
Sült csuka | 227 |
Csuka vagdalékkal | 227 |
Tűzdelt csuka | 228 |
Vagdalt csuka burgonyagaluskával | 228 |
Szálkanélküli hal | 229 |
Töltött csuka | 229 |
Szardellás csuka | 230 |
Csuka zsemlemorzsával | 230 |
Süllő vagy csuka töltve | 230 |
Süllő vajjal | 231 |
Süllő zsemlemorzsával | 232 |
Süllő hidegen | 232 |
Süllő zöldséggel | 232 |
Szardellás süllő | 232 |
Mártásos hal | 232 |
Hal marinírozva | 233 |
Majonéz | 233 |
Borshal (ancsovis) | 233 |
Angolna | 234 |
Borshal sülve | 234 |
Angolna mártással | 234 |
Angolna gombával | 235 |
Hallé | 235 |
Lazac olajjal | 236 |
Tőkehal rántva | 236 |
Lazac pácolva | 236 |
Tintahal olajban | 236 |
Tőkehal burgonyával | 237 |
Turbot sülve | 237 |
Majonézes kecsege | 238 |
Tokhal fűszeresen | 238 |
Tokhal párolva | 238 |
Tőkehal vajjal | 239 |
Tőkehal forralva | 239 |
Sült tőkehal | 239 |
Rózsahal | 240 |
Menyhal vörösborban | 240 |
Hering | 241 |
Kúszhal | 241 |
Hal rácosan | 241 |
Fogas majonézzel | 242 |
Süllő majonézzel | 242 |
Tengeri bárdhal | 242 |
Tengeri maklárhal | 243 |
Szardínia portugál módra | 243 |
Branzino | 243 |
Pirított bárdhal | 244 |
Tengeri nyelv sülve | 244 |
Tengeri nyelv | 244 |
Hal-rogout | 244 |
Hal kirántva | 245 |
Rákok | |
Főtt rák | 246 |
Rák ecetben főve | 246 |
Rizottó édesvízi rákkal | 246 |
Ráktöltelék | 247 |
Rákpaprikás | 247 |
Rák mártással | 247 |
Tengeri rák borral | 248 |
Tengeri rák | 248 |
Tengeri rák majonézzel | 249 |
Tengeri rák más módon | 249 |
Békák, csigák, osztriga, hering, szardella | |
Teknősbéka | 250 |
Teknősbékapástétom borjúhúsból és májmaradékokból | 250 |
Zöldséges ragou Viktória-módra | 251 |
Londoni különlegesség | 251 |
Finom vagdalék rákformában | 251 |
Rántott békacomb | 252 |
Becisnált békacomb | 252 |
Marinírozott sóshering | 252 |
Farsangi heringelőétel | 253 |
Farsangi heringkocsonya | 253 |
Csiga zöldséggel | 253 |
Szendvicsek | 254 |
Hideg tál díszítve | 255 |
Szardellás halkrém | 255 |
Szardellás vaj | 256 |
Osztriga | 256 |
Vadak | |
Hogyan kell a nyulat megnyúzni | 257 |
Nyúl nyárson | 258 |
Vagdalt nyúl | 258 |
Nyúl pác nélkül | 258 |
Nyúlhát | 259 |
Párolt nyúl | 259 |
Nyúlpaprikás | 260 |
Borított nyúl | 260 |
Nyúlgerinc franciásan | 260 |
Nyúl babérral | 261 |
Francia nyúl gombával | 261 |
Fazekas nyúl | 262 |
Nyúlfilet | 262 |
Nyúlfilet á la provencale | 263 |
Nyúlpástétom | 263 |
Nyúl libamájjal | 263 |
Kocsonyázott nyúl | 264 |
Nyúlpástétom borjúhússal | 264 |
Őzpaprikás | 264 |
Őzcomb | 265 |
Sült őzhát | 265 |
Vagdalt őzhát | 265 |
Őzcomb nyárson | 266 |
Őzszeletek spanyolmártással | 266 |
Szarvassült | 267 |
Szarvasfilet borsmártással | 267 |
Szarvasragout | 268 |
Párolt szarvashús | 268 |
Főzelékek | |
Töltöttkáposzta | 269 |
Kolozsvári káposzta | 269 |
Száraz borsó | 270 |
Cukorborsó | 270 |
Szemes zöldborsó | 271 |
Rizi-bizi | 271 |
Tök tejfölösen | 271 |
Tök sülve | 271 |
Töltött tök | 272 |
Tökkáposzta | 272 |
Torták | |
Általános tanácsok a torták készítéséhez | 313 |
Habtöltelékek | 313 |
Puncstorta | 314 |
Homoktorta | 315 |
Erzsébet-torta | 315 |
Napoleon-torta | 315 |
Burgonyatorta | 315 |
Diótorta | 316 |
Dobostorta | 316 |
Dobostorta más módon | 316 |
Kavart linzitorta | 316 |
Linzitorta | 317 |
Sachertorta | 317 |
Diós- és mandulástorta | 317 |
Dióstorta töltve | 318 |
Csokoládétorta | 318 |
Pörkölt torta | 319 |
Mogyorótorta | 319 |
Mandulatorta | 319 |
Citromtorta | 319 |
Narancstorta | 319 |
Sütemények | |
Bíbornokcsók | 319 |
Habcsókocskák | 320 |
Hólabdák | 320 |
Boszorkánypogácsa | 320 |
Citromrudacskák | 321 |
Narancsrudacskák | 321 |
Mandulás linzi sütemény | 321 |
Vaníliás ívek | 321 |
Gyümölcskenyér | 321 |
Epermarcipán | 322 |
Marcipán | 322 |
Königsbergi marcipán | 323 |
Diósszeletek | 323 |
Gyümölcsrudacskák | 323 |
Ánizsszeletek | 323 |
Mince-pies | 324 |
Vajasszeletek | 324 |
Habtekercs | 324 |
Teasütemények | |
Fűszeres teasütemény | 325 |
Orosz teakifli | 325 |
Deákkenyér | 325 |
Komiszkenyér | 326 |
Püspökkenyér | 326 |
Teasütemény | 326 |
Sós rudacskák | 326 |
Mandulás rudacskák | 327 |
Finom teakeksz | 327 |
Bismarck-cakes | 327 |
Angol cakes | 328 |
Mézeskalács | 328 |
Teasütemény karácsonyfára | 328 |
Felfújtak és pudingok | |
Narancsfelfújt | 328 |
Almafelfújt | 328 |
Tejfölös felfújt | 329 |
Kávéfelfújt | 329 |
Gőzben főtt rizsfelfújt | 329 |
Rizsfelfújt édes mártással | 329 |
Rizsfelfújt almatöltelékkel | 329 |
Rizsfelfújt őszi-vagy sárgabarackkal | 330 |
Almapuding | 330 |
Piskótapuding rummal | 330 |
Datolyapuding | 331 |
Gyümölcspuding | 331 |
Habpuding | 331 |
Palacsintafélék, fánkok, zsírban sült tészták, lepények és élesztős tészták | |
Palacsinta | 331 |
Húsos palacsinta | 332 |
Finom almáslepény | 332 |
Almáslepény tojás nélkül | 332 |
Kürtősfánk | 332 |
Kitoló fánk | 333 |
Bécsi fánk | 333 |
Almafánk | 333 |
Tejesfánk | 334 |
Csöröge | 334 |
Krémespite vaníliával | 334 |
Hideg élesztős tészta | 335 |
Húsvéti kalácsok | 335 |
Finom mákos- és dióspatkók | 335 |
Vajaskifli kávéhoz | 336 |
Farsangi fánk | 336 |
Bolgár karfiol | 337 |
Bohém leves | 337 |
Bácsalmási tarhonya | 338 |
Sajtos szelet pürével | 338 |
Rétesek | |
Rétestészta készítése | 338 |
Káposztásréstes | 339 |
Túrósrétes | 339 |
Almásrétes | 339 |
Krémrétes | 340 |
Túrósrétes | 340 |
Burgonyarétes | 341 |
Tiroli rétes | 341 |
Magyar béles | 341 |
Cseresznyés és meggyes rétes | 342 |
Húsosrétes | 342 |
Sonkásrétes | 342 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.