1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lesz-e keresztény egység?

Újabb lépés az ökumené felé

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Advent Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím: Visszhang
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-9522-02-0-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Még nincs három éve (2000. szeptember 5-én), amikor a Római Hittani Kongregáció közzétett nyilatkozata, a Dominus Iesus, az atombomba erejével hatott az évek óta nagy diplomáciai igyekezettel... Tovább

Előszó

Még nincs három éve (2000. szeptember 5-én), amikor a Római Hittani Kongregáció közzétett nyilatkozata, a Dominus Iesus, az atombomba erejével hatott az évek óta nagy diplomáciai igyekezettel épített ökumenikus törekvésekre. A Németországi Evangélikus Egyház egyenesen az ökumenére mért csapásnak minősítette a nyilatkozatot. Hasonlóan reagáltak más országok protestáns egyházai is.
Az Advent Kiadó gondozásában megjelent Miért csodálkozol? című írásban válogatást közöltünk azokról a reflexiókról, amelyek kifejezték a protestáns egyházak mély csalódását és kiábrándultságát a nyilatkozattal kapcsolatban. Ebben a dokumentumban nem kevesebbről volt szó, mint annak deklarálásáról, hogy csak egy egyház létezik, s ez a Római Katolikus Egyház. A kereszténység ugyanis "teljesen csak a katolikus egyházban él tovább". Ebből következik az is, hogy "megváltás csak a katolikus egyház által lehetséges" (Ratzinger bíboros). Vissza

Fülszöveg

A "Miért csodálkozol?" című írásunkban gyűjteményt tettünk közzé azokból a protestáns nyilatkozatokból, amelyek a Dominus Iesus című dokumentummal kapcsolatban 2000. szeptemberben megjelentek.
Nem kellett eltelni három évnek, amikor az újabb események igazolták akkori meglátásunkat, miszerint ezek a nyilatkozatok a közeljövőben elveszítik erejüket.
A közelmúltban megjelent Ökumenikus chartában ma már egyértelművé vált, hogy az Európai Keresztény/Keresztyén Egyházak Konferenciája (KEK) ebben az irányban halad az egység megvalósítása felé.
Ez a kiadvány azt a célt szolgálja, hogy a Bibliát kutató emberek figyelmét azokra az eseményekre irányítsa, amelyek rövidesen mindenkit döntés elé állítanak.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv