1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Vörös Éva

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 286 oldal
Sorozatcím: Világhírű regények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

MURGH, A HALÁL
Sem Angliában, sem a többi nyugati országokban hírét sem hallották neki abban az időben, mikor IlI. Edvárd ült a trónon és a crécyi ütközet még a jövő titka volt. Nem volt, aki... Tovább

Előszó

MURGH, A HALÁL
Sem Angliában, sem a többi nyugati országokban hírét sem hallották neki abban az időben, mikor IlI. Edvárd ült a trónon és a crécyi ütközet még a jövő titka volt. Nem volt, aki hírt adhatott volna nekik arról a csapásról, melyet a Kelet, ahonnan jönnek az ólét és a világosság, a halál és Isten parancsai, rászabadított a világra.
Százezrek közül is alig akadt egy, aki hallott volna valaha a messze Catkay óriási birodalmáról, hol százmilliói laknak a hidegszemű sárga embereknek, arról a birodalomról, amely nagyon öreggé vált már akkor, amikor a mi ismert világunkban még csak kietlen hegyek, lakatlan őserdők és vadaktól hemzsegő síkságok voltak.
Pedig ha tudtak volna róla, hogy belereszkettek volna! Császárok és királyok, főurak és papok, kalmárok és katonák, polgárok és napszámosok, mind joggal megreszkethettek volna, mikor a Kelet útnak indította az ő küldeményét.
Vess egy pillantást keresztül a világon, a sűrű sötétség ama függönye mögé. Látod-e azt a fantasztikus házakkal teli hatalmas várost, félig elborítva a tél havától és vérvörösen csillogva a felhők mögül előtűnő, de már lenyugvó nap sugaraiban? Mindenfelé, a templomudvarokban, a nyilt tereken hatalmas tüzek égnek és a tüzelőszer borzalmas valami - ezernyi emberi hulla. Pestis tanyázott ebben a városban, az eddig ismeretlen feketehalál.
Megszámlálhatatlan halottak és a haldoklók tömege, de megszámlálhatatlan az életbenmaradottaké is. Vissza

Fülszöveg

A mű a nagyszerű angol írónak talán legértékesebb alkotása. A vérzivataros középkorban, dúló csaták fergetegében, az Európára szakadt pestis fekete éveiben virul ki az a szinte földöntúli szerelem, mely a szépséges Clavering Éva és a vitéz de cressi lovag szívében lángol. Mellettük ott áll Murgh, a halál, aki ebben a csodálatos szép és mély írásban nem a Pusztító, hanem a Segítő.
A Vörös Éva a szerelem himnusza, a legtisztább érzések lángolása olyan időkben, amelyekben a fegyverek beszéltek és a halál aratott. Gyönyörű írás,nem tudjuk mit értékeljünk benne többre: a történelmi háttér hibátlan megjelenítését, a szinte hősiességig felmagasztosult szerelem leírását, vagy az alakok erőteljes rajzát. Világsikere mindenképpen indokolt.

H. Rider Haggard

H. Rider Haggard műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: H. Rider Haggard könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv