1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az új családjogi törvény büntetőjogi összefüggései

Szerkesztő

Kiadó: MTA Magyar Kriminológiai Társaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 73 oldal
Sorozatcím: Kriminológiai Közlemények
Kötetszám: 20.
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Kriminológiai Közlemények 20. sz. kötete az MTA Magyar Kriminológiai Társaság 1987. december 3-i ülésének anyagát tartalmazza.
A tudományos közgyűlés résztvevői az 1986. évi IV. törvénnyel módosított Családjogi Törvény büntetőjogi összefüggéseit vitatták meg, különös tekintettel az 1987. július 1-én hatályba lépett új rendelkezésekre. A téma alkalmat adott arra, hogy a szakemberek ismét megtárgyalják a veszélyeztetett, valamint a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetők nevelési helyzetének jellemzőit. Az ülésen elhangzottak alapján újra csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a veszélyeztetett és deviáns magatartást tanúsító fiatalok számának emelkedése összefügg a felnövekvő nemzedék szocializációra képtelen, illetve alkalmatlan családok egyre növekvő hányadával. A probléma megoldása szempontjából meghatározó jelentőségű, hogy egy adott társadalom milyen módon fordul a működési zavarokkal küzdő családok felé. A felszólalásokból kitűnt, hogycsak a családra irányuló... Tovább

Fülszöveg

A Kriminológiai Közlemények 20. sz. kötete az MTA Magyar Kriminológiai Társaság 1987. december 3-i ülésének anyagát tartalmazza.
A tudományos közgyűlés résztvevői az 1986. évi IV. törvénnyel módosított Családjogi Törvény büntetőjogi összefüggéseit vitatták meg, különös tekintettel az 1987. július 1-én hatályba lépett új rendelkezésekre. A téma alkalmat adott arra, hogy a szakemberek ismét megtárgyalják a veszélyeztetett, valamint a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetők nevelési helyzetének jellemzőit. Az ülésen elhangzottak alapján újra csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a veszélyeztetett és deviáns magatartást tanúsító fiatalok számának emelkedése összefügg a felnövekvő nemzedék szocializációra képtelen, illetve alkalmatlan családok egyre növekvő hányadával. A probléma megoldása szempontjából meghatározó jelentőségű, hogy egy adott társadalom milyen módon fordul a működési zavarokkal küzdő családok felé. A felszólalásokból kitűnt, hogycsak a családra irányuló gyermekvédelem esetén remélhető a veszélyeztetett és a deviáns cselekményeket elkövető gyermek- és fiatalkorúak számának csökkentése. Vissza

Tartalom

Előszó3
Dr. Vabrik László előadása5
Dr. Kerezsi Klára korreferátuma5
Dr. Kacziba Antal korreferátuma24
Dr. Cseres Judit hozzászólása52
Dr. Tóth Tihamér hozzászólása57
Dr. Babay Imre hozzászólása62
Dr. Vigh József zárszava65
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv