1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mock Exam Pack for the Advanced Examination for Tourism and Catering 1.

Mintafeladatsor az angol felsőfokú idegenforgalmi és vendéglátóipari vizsgához 1.

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jegyzet, amit a kezükben tartanak, nem a hagyományos értelemben vett tankönyv, hanem próbavizsga csomag. A felsőfokú angol idegenforgalmi- és vendéglátóipari szaknyelvi vizsgára való... Tovább

Előszó

A jegyzet, amit a kezükben tartanak, nem a hagyományos értelemben vett tankönyv, hanem próbavizsga csomag. A felsőfokú angol idegenforgalmi- és vendéglátóipari szaknyelvi vizsgára való felkészüléshez kíván segítséget nyújtani, mind a diákoknak, mind tanáraiknak, mind a szakmában dolgozóknak.
A Gazdasági Nyelvvizsga-és Továbbképző Központ komplex szaknyelvi vizsgája öt írásbeli és négy szóbeli feladatrészből áll. (Ezeket röviden ismerteti a könyv elején található összesítő táblázat.) E feladatgyűjtemény - a hallás utáni megértésen kívül - minden vizsgarészhez öt-öt mintát ad.
A tesztek nehézségi szintjüket, hosszúságukat és a kérdések típusát tekintve igazodnak a felsőfokú szaknyelvi vizsga követelményeihez. Minden egyes feladat új, eredendően a gyakorlás céljára íródott, nincs köztük korábbi vizsgákon már felhasznált anyag.
A KEY az olvasásértési feladatok megoldását tartalmazza, valamint a szövegírási feladatokhoz, illetve a szóbeli grafikonértelmezéshez mintamegoldásokat ad.
Hogy az értékelés szempontrendszeréről és módszereiről is könnyebb legyen képet alkotni, az egyik 'report' feladathoz háromféle-, két közepes és egy kiváló megoldást is közlünk, rövid, szöveges értékelést is mellékelve. Az itt olvasható értékelések tájékoztató jellegűek.
A vizsgára készülőknek azt tanácsoljuk, hogy először mindig önállóan, a vizsgarészre szánt időmennyiség alatt próbálják megoldani a feladatokat, és csak azután nézzék meg a kulcsban szereplő válaszokat, illetve mintamegoldásokat. így nem 'ingyen' kapják a megoldásokat, és saját felkészültségi szintjüket is mérni tudják.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani kollégáinknak és diákjainknak, akik részt vettek a feladatok kipróbálásában. Külön köszönet illeti a BGF NYTK vezetőségét, amiért hozzájárultak, hogy az értékelés szempontjairól is tájékoztatást adhassunk. Vissza

Tartalom

I. Előszó 5
II. A felsőfokú idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi vizsga leírása 6
III. Írásbeli vizsgafeladatok 7
A. Írott szöveg értése (Reading Comprehension) 7
B. Szövegírás kérdések alapján (Function and Content) 37
C. Szövegírás adott szituációban (Writing) 39
D. Magyar szöveg tömörítése célnyelven (Summary) 45
IV. Szóbeli vizsgafeladatok 56
A. Prezentáció (Presentation) 56
B. Dokumentum értelmezése (Graphs and Charts) 62
C. Szakmai tárgyalás (Negotiation) 70
D. Írott szakmai szöveg ismertetése magyar nyelven (Articles) 81
V. A feladatok megoldása (Key to the practice tests) 87
VI. Gyakorlófeladatok a tömörítéshez (Writing summaries) 108
A felkészüléshez ajánlott szakirodalom 117
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv