1.035.590

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Keressünk többet, mint eddig!

Szerző
Fordító

Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 182 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült Pápai Ernő műintézetében, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Éppen egy esztendővel ezelőtt jelent meg a magyar könyvpiacon Herbert N. Cassonnak, a kereskedelem apostolának, "Hogy kell eladni" című könyve, amely ezzel a látszólag rég letárgyalt, valójában... Tovább

Előszó

Éppen egy esztendővel ezelőtt jelent meg a magyar könyvpiacon Herbert N. Cassonnak, a kereskedelem apostolának, "Hogy kell eladni" című könyve, amely ezzel a látszólag rég letárgyalt, valójában alig ismert problémával foglalkozva, bátran állítjuk, sok tekintetben új világot tárt fel a magyar kereskedők előtt. Most kerül a magyar közönség elé a második Casson-könyv, amely végeredményben nemcsak a kereskedőnek és gyárosnak szól, akikhez a szerző oly megkapó közvetlenséggel ír, hanem mindannyiunk legkomolyabb és legégetőbb problémáját veti fel, amikor ránkparancsol: Keressünk többet, mint eddig!
Igen, ne álljunk meg ott, ahol vagyunk. Az üzleti élet, a gazdasági élet, - sőt maga az ÉLET, nem ismeri a megállást. Aki nem halad, visszaesik. A magyar kereskedelemnek, az egész magyar társadalomnak, amelyet talán mindennél és mindenkinél jobban sujtott az elmult esztendők tömérdek csapása, legelsősorban kell megtanulni, szivébe vésni és soha el nem felejteni ezt az igazságot.
A világkereskedelem, a világ ipari termelésének óriási kérdésein túlnövő jelentősége van ennek a harci jelszónak. Többet, mint eddig, mást, jobbat, hatásosabbat, sikeresebbet, - minden téren!...

Budapest, 1927 őszén. Csánk Endre Dr. Vissza

Fülszöveg

Ez a könyv a perc könyve, minden kereskedő részére. Arra tanít meg, hogy hogyan lehet a tiszta hasznot növelni. Azt teszi, amit egy más könyv sem: felhívja a figyelmet a tiszta haszonra.
Tény, hogy a modern üzletembernek olyan sok mindenfélére kell gondolnia, hogy könnyen elfelejt arra gondolni, ami a legfontosabb.
Valósággal eltéved a napi teendők útvesztőjében, melyek valamennyien fontosak. Gyakran tévútra viszi a rutin, még ha egy nagy vállalat vezetője is.
Napja egyik felét levelezéssel, másik felét apróságokkal tölti el.
Lehet, hogy egész nap rohan, leveleket, táviratokat küldöz, panaszokat és kéréseket intéz, - és mégsem tett semmi olyat, ami vállalatának bevételét növeli.
Valljuk be: éppen a legnagyobb vállalatokat vezetik úgy, mintha minisztériumi alosztályok, vagy vármegyék lennének.
Van cég, amelyik százezer fontot is veszít évente és ezt négy-öt éven át cselekszi olyan nyugalommal, mintha ez volna a dolgok természetes rendje...

Tartalom

Bevezetés5
Előszó9
Nem bruttó: tiszta haszon11
Kevés cég keres sokat23
Miért olyan kevés a haszon?39
Hogy növeljük meg a hasznot?85

Herbert N. Casson

Herbert N. Casson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Herbert N. Casson könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv