1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tibeti könyv életről és halálról

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 498 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-266-281-7
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal. Ünnepi, javított kiadás a kötet megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Mit remélek ettől a könyvtől? Azt, hogy csendes forradalmat indít el nézeteinkben, abban, ahogy a halálra és a haldoklókkal való törődésre, s abban, ahogy az életre és az élőkkel való törődésre tekintünk."
Szögyal Rinpocse, Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere Nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve a Tibeti Halottaskönyv tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki, bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk, ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot,... Tovább

Fülszöveg

"Mit remélek ettől a könyvtől? Azt, hogy csendes forradalmat indít el nézeteinkben, abban, ahogy a halálra és a haldoklókkal való törődésre, s abban, ahogy az életre és az élőkkel való törődésre tekintünk."
Szögyal Rinpocse, Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere Nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve a Tibeti Halottaskönyv tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki, bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk, ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot, akkor ott van a nagy lehetőség. A halál az élet része. Ha nem veszünk tudomást róla, attól még nem kerüljük el. A halálfolyamat - a tibeti buddhista hagyomány szerint - minden pillanatban megtörténik, és akár naponta az alvás ideje alatt teljes egészében végig is kísérhetjük azt, ami majd a fizikai testünk elhagyásakor is történni fog. A halálfolyamatnak és az azt követő időszaknak teljesen logikus magyarázata van, amit megérthetünk, ha megismerjük és megtapasztaljuk tudtunk alapvető természetét. Fontos tudni, hogy semmi olyan nem fog megtörténni velünk, ami most is ne történne meg. Ennek megértése és a legbelső lényegiségünkkel való azonosulás által tudatosak lehetünk életünkben, halálunkban, halál utáni állapotunkban és az újraszületéseink során. Ez igazán boldoggá teszi életünket és halálunkat, és így más emberek halálfolyamatában is hasznosak lehetünk. Ennek a szemléletnek a kialakításáról szól ez a könyv teljesen gyakorlati szempontból. Ugyanakkor a különböző tudatállapotok, bardók megismerése egyben a megvilágosodás felé vezető út is, hiszen saját magunk, tudatállapotaink megismeréséről van szó, és főleg a mindent magába foglaló tudat természetéről, mely életeink során mindig velünk van. A megvilágosodás útja és a boldogság nem választható külön, hiszen a végső boldogság maga a megvilágosodás.
A könyv útmutatásai váljanak minden érző lény javára és boldogságára. Vissza

Tartalom

Őszentsége a XIV. Dalai Láma előszava7
Előszó a huszadik évforduló alkalmából kiadott kötet elé9
A sorozatszerkesztő előszava a huszadik évi ünnepi kiadáshoz13
Bevezetés15
Az élő
A halál tükrében21
Az állandóság hiánya34
Szemlélődés és változás49
A tudat természete64
A tudat hazahozása81
Fejlődés, karma és újjászületés114
Bardók és más valóságok137
Az e világi élet: a természetes bardo147
A szellemi ösvény165
A legbensőbb lényeg191
A haldokló
Szívbéli tanács a haldokló megsegítésére215
Együttérzés: a minden kívánságot teljesítő drágakő230
Szellemi segítség a haldoklónak254
Gyakorlatok a haldoklóknak269
A haldoklás folyamata291
Halál és újjászületés
Az alap307
Eredendő ragyogás322
A változás bardója336
Segítség a halál után349
A halálközeli tapasztalat: lépcső a mennyországba?370
Végkövetkeztetés
Egyetemes fejlődés393
A béke szolgái412
1. függelék: Tanáraim425
2. függelék: Kérdések a halálról431
3. függelék: Két történet441
4. függelék: Két mantra451
Jegyzetek459
Válogatott angol nyelvű irodalom479
Köszönetnyilvánítások487
A szerzőről492
Rigpa483
A Rigpa Spirituális Gondozási Program0498
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv