1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A babonákról (minikönyv)

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Szekszárdi Nyomda
Kiadás helye: Szekszárd
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadott példányszám: 2000 Nyomda: Szekszárdi Nyomda Vállalat Kereskedelmi forgalomba nem került. Fekete-fehér illusztrációkkal. A könyv pontos mérete: 42 x 63 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha a babonagyűjteményeket vizsgáljuk, sok bennük az olyan népi adalék, amelyeket a köztudat babonának tekint, de tulajdonképpen nem az. Ilyen például a reális természeti megfigyelésekből levont... Tovább

Előszó

Ha a babonagyűjteményeket vizsgáljuk, sok bennük az olyan népi adalék, amelyeket a köztudat babonának tekint, de tulajdonképpen nem az. Ilyen például a reális természeti megfigyelésekből levont népi következtetés: időváltozást jelző jóslat, egyszerű gyógyfüvek alkalmazása stb., ami nem babona. Néhánynak megemlítése elég ennek igazolására.
Eső lesz: ha nagy a harmat, ha holdnak sárga a színe, és udvara van, ha hegy közel jön és a jószág meglátszik a hegyoldalban, ha az erdő sötétebb a rendesnél, ha a veréb a porban, ha a galamb a vízben fürdik, légy csípi az állatokat, a páva sokat rikácsol, ha a szamár ordít, pipál a hegy, közel hallik a vasút, a gyár zaja, a fecske alacsonyan röpköd, a füst lecsapódik, száraz az ember tenyere, megereszkedik a szerszám nyele, a pipa szára stb., ez mind egyszerű bevált tapasztalat, amit a levegő előzetes párateltsége okoz, tehát mindez nem babona. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv