1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Urán VI. (töredék)

Szerző
Fordító

Kiadó: Stiinta Tehnica
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Tudományos-Fantasztikus Elbeszélések
Kötetszám: 13
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Karl Wassa német atomtudós 1932-ben felfedezi Dzsajanta Devy barlangját, a barlang földrajzi fekvését azonban nem sikerült meghatározni. Tizenkét év múlva két kalandor, Günther Kriegsfeld és Joe... Tovább

Előszó

Karl Wassa német atomtudós 1932-ben felfedezi Dzsajanta Devy barlangját, a barlang földrajzi fekvését azonban nem sikerült meghatározni. Tizenkét év múlva két kalandor, Günther Kriegsfeld és Joe Strowberry, Abe Mc. Stephens trösztvezér megbízottja, felfedezi a barlang pontos helyét.
1952-ben Sanghajban Fin Sziao-san és Jurij Tumanov mérnökök, Li Csan-szu antropológussal karöltve kiemelnek a tenger mélyéről néhány ládát, amelyben a világ első emberének, a pekingi Sinanthropusnak a kövületei vannak. A ládákat a csangkajsekisták dobták a tengerbe. A vállalkozás során Tumanov különös kalandba keveredik. Eltűntnek nyilvánítják. Felesége Tanja Tumanova geofizikus hasztalan igyekszik rátalálni.
Időközben Li Csan-szu egy óriási állkapocs-csontot vásárol egy kuruzsló lámától. Nézete szerint a kövület egy, a Sinanthropust megelőző emberi faj maradványa, a Giganthropusé.
1954-ben Strowberry és Kriegsfeld titkos laboratóriumot rendez be a Dzsajanta Devy hegy méhében. Ugyanez időben Indiában és Kínában Tibetbe irányuló fizikai, földrajzi és embertani nemzetközi komplex expedíciót szerveznek. Az expedíció tudományos munkatársai: Fin Sziao-san, Li Csan-szu, Tanja Tumanova geofizikus, Alexandru Merisor barlangkutató és Frantisek Sprna optikus.
Tanja Tumanova kis sógora, Petja Tumanov kíséretében érkezik Sanghajba. A kis fiút az expedíció idejére egy pionír-táborba viszi. Petja felhasználja egy író, a szájtáti Halebard Kuk látogatása nyújtotta alkalmat, hogy megszökjék a táborból, s az expedíció nyomába indul.
Petja Tao-tszuval, a vele egykorú kis vándorszínésszel és ennek kutyájával, Juannal együtt Tibetbe indul, hogy beérje az expedíciót. Petja úgy tudja, hogy a tábor vezetősége nyomoztat utánuk. Ezért leányruhába öltözik és felveszi a Csu-tzai nevet. Az elején vonattal utaznak, de Juan miatt kénytelenek megszakítani az utat. Szerencsére egy sofőr felveszi őket és elviszi Nankingba, ahová késő este érnek. Mikor a gyerekek a Geofizikai Intézetnél érdeklődnek az expedícióról, megtudják, hogy az már elhagyta a várost. Az expedícióról egy ember is érdeklődik, aki nagyon gyanús a gyermekeknek. Nyomába erednek. Egy parkba érve az ember szájharmónikát szed elő a zsebéből és játszani kezd rajta. Juan megtámadja, mire a férfi ijedtében kereket old. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv