1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vasúti újítások könyve

A VI. Országos Vasúti Újítási Kiállításon bemutatott újítások


Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazánk felszabadulása lehetővé tette Magyarországon az újítási mozgalom megindulását. Az elmúlt rendszerben nem volt érdemes újítani. Az újítások és találmányok nem a dolgozó nép érdekét... Tovább

Előszó

Hazánk felszabadulása lehetővé tette Magyarországon az újítási mozgalom megindulását. Az elmúlt rendszerben nem volt érdemes újítani. Az újítások és találmányok nem a dolgozó nép érdekét szolgálták, hanem csak egyes kiváltságos tőkések, kapitalista érdekeltségek hasznát növelték volna.
Gyökeresen megváltozott a helyzet a felszabadulás után is e tekintetben. Az öntudatra ébredt magyar dolgozók hamar megtalálták az újítási mozgalomhoz vezető helyes utat és megteremtették az újítási mozgalmat.
Így volt ez a vasútnál is. A magyar vasutaknál szervezett újítási mozgalomról 1946-tól kezdve beszélhetünk. Még inkább fejlődött a vasút újítási mozgalma, amikor népköztársaságunk kormányzata törvényerejű rendeletekkel is biztosította az újítási mozgalom eredményes fejlődését.
A számok tükrében vizsgálva a vasút újítási mozgalmának elért eredményeit, megállapítható, hogy azok igen jelentősek és nagy mértékben hozzájárultak a vasút romokból való helyreállításához és hatalmas feladatainak eredményes megvalósításához. 1946-tól kezdve beadtak 119 034 darab javaslatot, elfogadtak 34 707 darabot. Az elfogadott javaslatok révén 241 204 910 forint megtakarítás származott. Az újítók számára kifizetett díjösszeg 11 187 064 forint.
A VI. Országos Vasutas Nap alkalmából rendezett vasúti újítási kiállítás csak egy részét mutatja be azon legeredményesebb újítási javaslatoknak, melyek az elmúlt évben a vasutas újítók termékeny kezdeményezése folytán megvalósításra kerültek. E kiállítási tárgyak legnagyobb része olyan, hogy azok gyakorlati alkalmazására a vasút számos munkaterületén sor kerülhet. Ezért célszerű, ha a kiállítást látogató dolgozók olyan szempontból is vizsgálják a kiállítási tárgyakat, hogy azokat saját üzemükben, saját munkájukban is hasznosíthassák. Az erre vonatkozó tapasztalatcsere-kérelmeket jelen katalógus mellékletét képező tapasztalatcsere-nyomtatványon kell eszközölni.
Újítási javaslatot senkinek sem kötelessége benyújtani, de minden megbecsülés és elismerés megilleti azokat a dolgozókat, akik újítási javaslataikkal is segítik a népgazdaság fejlesztését, a szocializmus építését. Vissza

Tartalom

Bevezető rész3
I/9. Távközlő és bizt. ber. szakszolgálathoz tartozó újítási javaslatok5
I/7. Gépészeti szakszolgálathoz tartozó újítási javaslatok14
I6. Építési és pályafenntartási szakszolgálathoz tartozó újítási javaslatok38
Vasúti hídépítési és hídfenntartási szakszolgálathoz tartozó újítási javaslatok47
Egyéb szakszolgálathoz tartozó újítási javaslatok51
(I/8. szakosztály, MÁV. Anyagellátási Igazgatóság, Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútigazgatóság, Gazdasági Vasutak Igazgatósága, MÁV. Vasúttervező Üzemi Vállalat.)
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv