1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar bélyegek katalógusa 1954


Kiadó: Magyar Filatélia Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 184 oldal
Sorozatcím: Magyar bélyegek katalógusa
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Francia  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar bélyeg 80 éves jubileumára 1951-ben jelent meg vállalatunk kiadásában a Magyar Bélyegek Katalógusa. Az a nagy érdeklődés, amely fogadta, mutatta, hogy hézagpótló munkát végeztünk. A... Tovább

Előszó

A magyar bélyeg 80 éves jubileumára 1951-ben jelent meg vállalatunk kiadásában a Magyar Bélyegek Katalógusa. Az a nagy érdeklődés, amely fogadta, mutatta, hogy hézagpótló munkát végeztünk. A bélyeggyüjtők régóta nélkülözött szakmunkát kaptak kezükbe, amely nemcsak ismereteiket bővíti, de hasznos útmutatásul is szolgál. 1952-ben megjelent a katalógus második majd 1953-ban harmadik, ugyancsak bővített kiadása, amely félév alatt szintén elfogyott. A gyüajtők kérésének teszünk eleget, amikor javított és tovább bővített formában ismét megjelentetjük.
Az osztrák posta Magyarországon forgalomban volt bélyegeit és a II. Hadisegélybélyegekig terjedő kiadásokat részletesebben ismertetjük. Ebben a gyüjtőket érdeklő és tájékoztató adatokat egységes elv alapján dolgoztuk fel. Feltüntetjük a legfontosabb tudnivalóka,t a bélyeg legjellegzetesebb változatait és ezeknek tájékoztató árait is közöljük.
A bélyegeket a külföldi: a Zumstein-, Yvert-, Lipsia- és Scott-katalógusok számozásán kívül a Magyar Bélyegek Katalógusának sorszámával is elláttuk és így kiküszöbölhettük azt a régi fogyatékosságot, hogy egymástól különböző bélyegeket csak ugyanazon katalógusszám alszámaival jelölhettünk meg.
Áraink hibátlan átlagpéldányokra vonatkoznak - kötelezettség nélkül. Hibátlan átlagpéldány alatt hibátlan papirosú és fogazatú, eredeti színű, eredeti gumizású vagy átlagosan szép lebélyegzésű, tiszta bélyeget, illetve ép és tiszta levelet értünk. A klassziks kiadások centrált példányai, ritkább színárnyalatai, továbbá az átlagosnál szebb, vagy a rendes sízntől eltérő lebélyegzésű példányok, valaminta sávok és tömbök, elvéldafrabon vagy levéle lévő példányok minősége határozza meg. Ezekben az esetekben az ár helyén -,- jelet alkalmaztunk.
Mind a három kiadásnál általános helyesléssel találkozott, hogy a magyar történelem legsötétebb korszakára emlékeztető egyes bélyegek ábráját és árát nem közöltük, mert ezeket nem is árusítjuk. Szocializmust építő országunkban nem lehet helyük a soha vissza nem térő mult gyászos emlékeinek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv