1.035.766

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabadon halok meg

Fidel Castro börtönében voltam

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Élet és Egészség Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 244 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-957-726-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Köble Alexander meztelenül és dideregve áll a kínzókamrában vallatói előtt. Az igazság és az emberi méltóság ismeretlen fogalmak ezen a helyen. 1962-t írunk, Fidel Castro Kubájának színfalai mögött járunk. Politikai és vallási okokból üldözött foglyok ezrei szenvednek, esetlen halnak meg időről időre, anélkül hogy bármi esélyük lenne a szabadulásra. Leírhatatlan szenvedéseken mennek keresztül. Ételük kukacos vagy romlott. A naponkénti kínzások és kivégzések itt hozzá tartoznak a börtön világához. 20 év kényszermunka, ennyi a büntetés, mégis 22 évig kell kibírnia az elképzelhetetlent. „Miért van az, hogy sokan, akik hozzám hasonlóan kitartottak, meghaltak, míg én túléltem?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, Köble Alexander, akinek mindössze egy vétke volt: nem tagadta meg Istent. De válasz nincs. Lelkészként tartóztatják le, és a börtön falai között szentelik fel véglegesen a szolgálatra. Amit átélt, amit látott, az túlmegy mindannyiunk fantáziáján. Kitartása az emberi hit és... Tovább

Fülszöveg

Köble Alexander meztelenül és dideregve áll a kínzókamrában vallatói előtt. Az igazság és az emberi méltóság ismeretlen fogalmak ezen a helyen. 1962-t írunk, Fidel Castro Kubájának színfalai mögött járunk. Politikai és vallási okokból üldözött foglyok ezrei szenvednek, esetlen halnak meg időről időre, anélkül hogy bármi esélyük lenne a szabadulásra. Leírhatatlan szenvedéseken mennek keresztül. Ételük kukacos vagy romlott. A naponkénti kínzások és kivégzések itt hozzá tartoznak a börtön világához. 20 év kényszermunka, ennyi a büntetés, mégis 22 évig kell kibírnia az elképzelhetetlent. „Miért van az, hogy sokan, akik hozzám hasonlóan kitartottak, meghaltak, míg én túléltem?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, Köble Alexander, akinek mindössze egy vétke volt: nem tagadta meg Istent. De válasz nincs. Lelkészként tartóztatják le, és a börtön falai között szentelik fel véglegesen a szolgálatra. Amit átélt, amit látott, az túlmegy mindannyiunk fantáziáján. Kitartása az emberi hit és következetesség példájává teszi. Végül amerikai közbenjárásra szabadul.

Vissza

Tartalom

1. Öt percre a pokoltól 7
2. Viharfelhők Kuba fölött 21
3. A 2-es cella társasága 31
4. Keresztség a halálba 43
5. Új élet a La Cabanában 55
6. A börtönbíróság 69
7. Fidel kincses szigetén 81
8. A karibi halálmezők 93
9. Túl a félelmen 105
10. Egyetem a börtönben 121
11. Adott és megszegett ígéretek 137
12. Jézus nyomdokain 145
13. Élet a halál házában 159
14. A család 175
15. Az örökkévalóságra várva 185
16. Testvérek Krisztusban 195
17. Ahol egyetlen lélek sincs 207
18. Belül, mégis kívül 215
19. A szabadság ígérete 227
20. Havanna és az új otthonom 237
Epilógus 243
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv