1.035.190

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vérző vágyak

Les désirs de Jean Servien/Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Kultura Könyvkiadó és Nyomda Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 103 oldal
Sorozatcím: A Kultura Regénytára
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült a Kultura Könyvkiadó és Nyomda R.-T. nyomdájában, Budapesten. Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Jean Servien a Notre-Dame des Champs-utcában kis bolthelyiség hátsó kamrájában született. Atyja könyvkötő volt és a zárdák számára dolgozott. Jean vézna kis gyermek volt, kit anyja munka közben... Tovább

Előszó

Jean Servien a Notre-Dame des Champs-utcában kis bolthelyiség hátsó kamrájában született. Atyja könyvkötő volt és a zárdák számára dolgozott. Jean vézna kis gyermek volt, kit anyja munka közben táplált, mialatt laponként fűzte össze a könyveket a görbe tűvel. Egy napon, mikor átment a bolton s valami románcot dúdolgatott, amelynek szövege szerinte az anyai vágyak zűrzavaros pompáját tárta fel, elcsúszott a csiriztől nedves padló kőkockáin.
Ösztönszerűleg felemelte a karját, hogy gyermekét, akit kebléhez szorítva tartott, megóvja, és csupasz mellével erősen nekiütődött az öntött vasprés élének. Eleinte nem voltak nagyon erős fájdalmai, azonban keblén kelés támadt, mely hol behegedt, hol pedig felfakadt, később pedig sorvasztó láz ágynak döntötte.
S ott, az estek végtelenül hosszú órái alatt szabadon maradt karjával átölelte kis gyermekét és gyöngéd ihletettséggel suttogta el kedvenc románcának néhány sorát:

Mint egy halász hajnalhasadáskor,
Várja a reggel ébredését.. . Vissza

Anatole France

Anatole France műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Anatole France könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv