1.035.194

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pedagógiai könyvtári alapjegyzék

Az általános iskolák számára


Kiadó: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A korszerű, iskola nem nélkülözheti a korszerű könyvtárat, mely egyrészt a pedagógusokat látja el az oktató-nevelő munkájukban legfontosabb kézikönyvekkel, másrészt azokat a könyveket tartalmazza,... Tovább

Előszó

A korszerű, iskola nem nélkülözheti a korszerű könyvtárat, mely egyrészt a pedagógusokat látja el az oktató-nevelő munkájukban legfontosabb kézikönyvekkel, másrészt azokat a könyveket tartalmazza, melyekről a tanulók az órán hallottak, és a tankönyvből tanultak kiegészítésére, elmélyítésére használhatnak fel.

A jegyzék összeállításakor a tantárgyi bibliográfiákat vettük alapul. Vannak olyan könyvek, melyek több tantárgy tanításában is felhasználhatók. Ezeket egy helyen említettük meg.

A jegyzékben nem szerepel az orosz és a testnevelés tantárgy. Az oroszhoz nemigen ajánlható olyan könyv, melyet a tanulók önállóan olvashatnak, a testneveléssel kapcsolatosak sem olyanok, melyek közvetlenül függenének össze a tantárgy anyagával.

Tekintetbe vettük azt is, hogy általános iskoláink között nagyságbeli különbségek vannak, és ennek megfelelően lehetőségeik sem egyformák. Ezért jellel láttuk el azokat a könyveket, melyeknek beszerzését a legkisebb osztatlan iskolától a legnagyobb osztott iskoláig mindenütt szükségesnek tartjuk. jelet kaptak azok a művek, melyeknek már a részben osztott /és természetesen az osztott/ iskolákban is meg kell lenniök, és x jel található azok mellett a könyvek mellett, melyeknek beszerzése legalább az osztott iskolákban kívánatos.

Végül hangsúlyozzuk, hogy ez a jegyzék az alapállományt tartalmazza, amelyet a jövőben megjelenő könyvekkel folyamatosan fejleszteni kell. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pedagógiai könyvtári alapjegyzék Pedagógiai könyvtári alapjegyzék

A kötet gerince ragasztással javított. A borítón tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
1.540 Ft
770 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv