1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Biológia és munkavédelem

A vendéglátóipari szakképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-379-8
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21375.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A mikrobiológia tárgya5
A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége5
A mikroorganizmusok káros tevékenysége7
A mikroorganizmusok alaktana10
A mikroorganizmusok sejtjeinek szerkezete, telepképzése10
A mikroorganizmusok gyakorlati csoportosítása11
Vírusok - fágok12
Hasadógombák (baktériumok)13
Gombák17
Moszatok (algák)23
Állati élősködők24
A mikroorganizmusok sejtanyagai31
Építőanyagok31
Hatóanyagok32
A mikroorganizmusok életfeltételei34
A környezet víztartalma34
A környezet tápanyagtartalma és töménysége35
A környezet hőmérséklete36
A környezet kémhatása38
A környezet oxigéntartalma38
A mikroorganizmusok életfolyamatai40
Anyagcsere40
Tápanyagfelvétel40
Sejtépítés - asszimiláció41
Lebontás - disszimiláció41
Raktározás, kiválasztás48
Az energia felhasználása48
Szaporodás49
Egyéb életjelenségek51
A mikroorganizmusok kártétele53
Élelmiszerromlás53
A mikroorganizmusok kórokozó szerepe55
Élelmiszerek útján terjedő betegségek57
Ételmérgezések63
Fajlagos - specifikus - ételmérgezések64
Nem fajlagos -aspecifikus - ételmérgezések66
A mikroorganizmusok elleni védekezés67
A mikroorganizmusok szaporodásának gátlása67
A mikroorganizmusok elpusztítása68
Fizikai hatások68
Kémiai hatások71
Biológiai módszerek73
A kórokozó mikroorganizmusok leküzdése73
Megelőző védekezés74
Gyógyító tevékenység75
A vendéglátóipari üzemek higiéniája77
A vendéglátóüzem helyének kiválasztása77
A vendéglátóipari üzem elrendezése79
A vendéglátóüzem helyiségeinek kiképzése83
A falak, padlók anyaga, kialakítása83
A helyiségek világítása84
A helyiségek klímájának szabályozása86
A helyiségek tisztán tartása, fertőtlenítése90
Gépek, eszközök elhelyezése, tisztán tartása94
Szennyvízelvezetés - hulladéktárolás96
Az ételkészítés higiéniája98
A víz és jég higiéniája98
A nyersanyagok tisztasága100
A természetes eredetű káros alkotórészek101
A termelés és feldolgozás közben az élelmiszerre jutó káros anyagok102
Az ételkészítés higiéniája104
Az ételek szállítása és értékesítése107
Az ételkészítés higiéniájának ellenőrzése109
A dolgozók személyi higiéniája111
A dolgozók egészségügyi állapota111
A helyes életmód113
A dolgozók személyi tisztasága115
A munkaruha használata117
Egészségügyi szakoktatás119
Önálló feladatok119
A munkásvédelem121
A munka alapfogalmai121
A munka hatása a szervezetre124
A munkateljesítmény mérése127
Az elfáradás129
A pihenés134
Foglalkozási ártalmak135
Fizikai ártalmak135
Vegyi ártalmak142
Ipari fertőzések143
Balesetvédelem146
A vendéglátóipar baleseteinek forrása147
Sérülések147
Égés-forrázás154
Gázömlés, robbanás155
A villamos áram okozta balesetek159
Balesetvédelmi rendszabályok161
A Munka Törvénykönyve161
A balesetvédelem szervezete162
Forrásmunkák jegyzéke165

Dr. Ketter László

Dr. Ketter László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Ketter László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem Biológia és munkavédelem

A borító foltos. Több lapon jelölés és aláhúzás található.

Állapot: Közepes
1.280 Ft
1.020 ,-Ft 20
5 pont kapható
Kosárba
konyv