1.035.325

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tengerek rejtekútjain (Tiltólistás kötet)

Az Admiral Graf Spee kisérőhajójának, az Altmarknak kalandos útjai

Szerző
Grafikus

Kiadó: Szenkó kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 154 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötet szerepel a Magyar Ideiglenes Nemzetgyűlés által 1945/1946-ban összeállított "Fasiszta szellemű, antidemokratikus és szovjetellenes sajtótermékek I-IV." címmel megnevezett zárolt könyvek tételes és hivatalos listáján. A címlapot tervezte és a kötetet fekete-fehér, egész oldalas rajzokkal illusztrálta: Tomaj Gábor. Centrum Kiadóvállalat Rt. nyomása, Budapest. Heinrich Dau, az Altmark parancsnoka volt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Altmark egyenletesen ring az Atlanti óceán méltóságteljes hullámain. A hajóorr csillogó és szikrázó hullámokat hasít a mélykék vizeken. Ragyogó kék égbolt borul a hajó fölé, nyugalom, csend és... Tovább

Előszó

Az Altmark egyenletesen ring az Atlanti óceán méltóságteljes hullámain. A hajóorr csillogó és szikrázó hullámokat hasít a mélykék vizeken. Ragyogó kék égbolt borul a hajó fölé, nyugalom, csend és enyhe nyugati szél kíséri a végtelen tengeren.
Port Arthurban, a Mexikói öböl egyik kikötőjében olajat rakodtunk be és útban vagyunk Rotterdam felé: A motorok hatalmas dobbanásai enyhén reszkettetik a fedélzetet és a hajóhidat, a hullámok gerjedve morajlanak végig a hajótest mentén. Egyetlen hajó sincs a láthatáron.
Szép és derék hajó az Altmark; alig 12 hónapos tartály-hajó, tanker. Csak ebben az esztendőben ismerkedett meg a nagy tengerrel.
A szolgálat és élet ugyanolyan pontossággal pereg le itt is, mint annyi más hajón a tengeren. Őrség, készültség, pihenő, munka, evés-ivás, alvás és szolgálat. Szolgálat a hajóhídon, a motorok mellett, vagy a fedélzeten. - minden simán megy, az idő szép és hazafelé tartunk. Mit kívánhatnánk még?
És még sincs minden úgy, mint előző útjainkon. A levegőben feszültség érezhető. Mi lesz holnap? Kérdezgetjük egymástól. Nem a viharokat és nem az időjárást értjük ez alatt - az Altmark minden vihart kibír - nem, itt másról van szó...
1939. augusztus végét írjuk, és ahogy az európai dolgok alakulnak, minden ránkvirradó nap a háborút hozhatja. Vissza

Tartalom

A titkos szikratávíró 7
Az „Admiral Graf Spee" 15
Anybody Sick? 31
Az Admiral Graf Spee vége 49
A palackposta 55
Északifényben 71
Lázadó foglyok 81
A várövezetben 89
Churchill első hírnökei 97
A Jössing fjordban 105
Felbukkan a "Cossack" 113
Banditák 123
Are you the pilot? 127
Különös semlegesség 141
A Secret Service gentlemanje 147
Hazatérés 151

Heinrich Dau

Heinrich Dau műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Heinrich Dau könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv