1.035.185

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Végrehajtási eljárás

Törvények, rendeletek, joggyakorlatok/Jegyzetekkel és utalásokkal/Végrehajtási eljárás. Nemzetközi végrehajtási jogsegély. Adóvégrehajtás. Az O. F. B. határozatainak végrehajtása. Bírósági végrehajtók. Ipari jelzálogjogi rendelet. A gazdavédelmi intézkedések.

Szerkesztő

Kiadó: Grill Károly Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.037 oldal
Sorozatcím: Magyar törvények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: VIII. kiadás. Összeállították: Dr. Vincenti Gusztáv a bpesti kir. itélőtábla alelnöke és Dr. Borsodi Miklós ügyvéd. Nyomatott: Pósa Tamás Nyomdai Műintézetében, Győr.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Végrehajtási eljárásnak az 1930. év elején megjelent VI. kiadása - amelyet az alulírott szerzők közül dr. Vincenti Gusztáv állított össze, a néhai dr. Márkus Dezső által szerkesztett előző... Tovább

Előszó

A Végrehajtási eljárásnak az 1930. év elején megjelent VI. kiadása - amelyet az alulírott szerzők közül dr. Vincenti Gusztáv állított össze, a néhai dr. Márkus Dezső által szerkesztett előző kiadások értékes anyagából hatályban maradt rész felhasználásával - immár teljesen elfogyott. Ez egymagában is szükségessé tenné a könyv újabb kiadását.
De szükségessé vált az előző kiadásnak teljes átdolgozása is azok miatt a messzemenő, lényeges és csaknem az egész anyagra kiterjedő változások miatt, amelyeken az előző kiadás megjelenése óta eltelt viszonylag rövid időn át nemcsak a természeténél fogva folyton fejlődő, változó s az új meg új kérdésekre megoldást kereső bírói gyakorlat, hanem maga az írott jog is keresztülment. E tekintetben első sorban áll a törvénykezés egyszerűsítéséről szóló 1930:XXXIV. tc. (Te.), amelynek a végrehajtási eljárásról szóló 58-90. §-ai az addig érvényben volt jogot sok irányban módosították és újabb intézkedések bevezetésével bővítették. Ehhez járul a más tárgyú, de egyes rendelkezéseikkel a végrehajtási eljárást is érintő törvényeknek egész sora, aminők - csupán példaképpen felsorolva - az 1930:V. tc. a korlátolt felelősségű társaságról, az 1930: XXII. tc.-nek a gabonajelzálogról szóló II. fejezete, az 1931:XVI. tc. a villamos energia fejlesztéséről, vezetéséről és szolgáltatásáról, az 1932. VI. tc. az uzsoráról vagy az 1933: V. tc. a gazdasági munkaszerződéseken alapuló követelések védelméről. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv