1.035.543

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Index Plantarum IV.

Üvegházi növények gyűjteménye (trópusi, szubtrópusi, mediterrán és sivatagi nöyények)


Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet Botanikus Kert
Kiadás helye: Vácrátót
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím: Index Plantarum
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kutatóintézetünk és ebben a Botanikus Kert hazai és nemzetközi kapcsolatainak jelentős kiszélesedése szükségessé tette, hogy közreadjuk élőnövény gyűjteményünk jegyzékét. A négy füzetre tervezett... Tovább

Előszó

Kutatóintézetünk és ebben a Botanikus Kert hazai és nemzetközi kapcsolatainak jelentős kiszélesedése szükségessé tette, hogy közreadjuk élőnövény gyűjteményünk jegyzékét. A négy füzetre tervezett kiadvány közül az Index Plantarum I. /rendszertani gyűjtemény - a hazai flóra lágyszárú fajai/ 1989-ben, az Index Plantarum III. /sziklakerti növények, szabadföldi hagymások/ pedig 1988-ban már megjelent, Előkészületben van a II. füzet, amely a dendrológiai gyűjtemény anyagát tartalmazza. Jelen kiadványunkban üvegházi növényeink /trópusi, szubtrópusi, mediterrán és sivatagi növények/ anyagát ismertetjük. Növényanyagunk 2000 m2 alapterületen üvegházakban van elhelyezve. Külön üvegházakban találhatók az orchideák, bromeliák, kaktuszok, pozsgások, hidegházi növények, vegyes trópusi növények és a páfrányok. Jegyzékünk nem tartalmazza azt a 700 taxont, amely eredeti termőhelyen gyűjtött anyag, ill, hibrid eredetű és nomenklatúrája még nem egyértelműen tisztázott. Ugyancsak elhagytuk jegyzékünkből az egynyári disznövényeket, amelyeknek összetétele évente változik. Jelen füzetünkben 2660 taxon szerepel, amely az 1989. szeptember 30-i növényállományunknak felel meg. A növények elnevezésében elsősorban az irodalomjegyzékben foglalt munkákat vettük figyelembe.
Vácrátót, 1990. junius Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv