1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Nemzeti Bibliográfia 1977. (nem teljes évfolyam)

Könyvek bibliográfiája - 32. évfolyam 1-15. szám

Szerkesztő

Kiadó: Országos Széchényi Könyvtár
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 356 oldal
Sorozatcím: Magyar Nemzeti Bibliográfia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: A 16-24. szám hiányzik.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar nemzeti bibliográfia. Könyvek bibliográfiája tartalmazza a tárgyidőszakban Magyarország területén kiadott és kötelespéldányként beszolgáltatott könyvek; füzetes kiadványok (a legalább egy... Tovább

Előszó

A Magyar nemzeti bibliográfia. Könyvek bibliográfiája tartalmazza a tárgyidőszakban Magyarország területén kiadott és kötelespéldányként beszolgáltatott könyvek; füzetes kiadványok (a legalább egy A/5 ív terjedelmet elérő brosúrák); a hivatalos kiadványok; az időszakos kiadványok részcímes füzeteinek, különszámainak és az új indulású, illetve új címen megjelenő időszaki kiadványok leírásait. A bibliográfia negyedévenkénti függelékben közli a térképek és atlaszok, valamint a szöveges hanglemezek leírásait. Nem tartoznak gyűjtőkörébe az alap- és középfokú tankönyvek és a felsőoktatási jegyzetek; a különlenyomatok (a sorozatok keretében megjelentek kivételével); a vállalati irodalom; a kutatási jelentések; a szabványok; a szabadalmak; a propaganda kiadványok.
A bibliográfia tételeit az Egyetemes Tizedes Osztályozás rendszeréből kialakított szakcsoportokban, e csoportokon belül a leírások rendszavának betűrendjében közli. A tételekhez tartozó szerzői-, közreműködői-, címadatokról és a tárgyszavakról a betűrendes index nyújt tájékoztatást.
A bibliográfiai tételek besorolási adatainak megválasztására és alakjára vonatkozóan az MSZ 3424/IT/72 előírásai, ill. az IFLA által megjelentetett segédletek az irányadóak. A bibliográfiai leírás adatelemeinek körét, sorrendjét, közlésmódját és központozását a nemzetközileg elfogadott IFLA-szabályzatok, ill. az ezeket adaptáló új magyar címleírási szabvány előírásai határozzák meg (könyvek, füzetes kiadványok esetében az MSZ-3424/78; időszaki kiadványok esetében az ISBN/S/London, 1977). A gyűjteményes kötetek leírását analitikus leírás egészíti ki: szépirodalmi antológiáknál a szerző nevét; tudományos jellegű gyűjteményes köteteknél a művek címét; szerzőségi- és terjedelmi adatait tünteti fel.) A bibliográfia a tételekben előforduló, eredetileg nem latin betűs adatok átírására az ISO előírásait (ISO DIS 9; ISO DIS 233; ISO DIS 259; ISO DIS 306; ISO DIS 2805) alkalmazza. A kiadvány tartalmára jellemző részletes ETO jelzetek az országos magyar szabványként megjelenített Egyetemes Tizedes Osztályozás teljes kiadása, ill. a "Kiegészítések és módosítások az Egyetemes Tizedes Osztályozásához 9:1, 9:2 sorozat" c. kiadvány alapján készülnek.
A bibliográfia félhavonként, évente huszonnégyszer jelenik meg. Tételszámozása egy évfolyamon belül folyamatos. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Nemzeti Bibliográfia 1977. (nem teljes évfolyam)

Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
3.480 Ft
1.390 ,-Ft 60
7 pont kapható
Kosárba
konyv