1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Öt hét - öt kiló

A HáziPatika.com fogyókúrás receptjei

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: HáziPatika.com Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-210-046-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ön a HáziPatika.com internetes újság fogyókúrás receptkönyvét tartja a kezében, amely egyebek mellett abban különbözik a hasonló tárgyú kiadványoktól, hogy nem ígér látványos, gyors testsúly... Tovább

Előszó

Ön a HáziPatika.com internetes újság fogyókúrás receptkönyvét tartja a kezében, amely egyebek mellett abban különbözik a hasonló tárgyú kiadványoktól, hogy nem ígér látványos, gyors testsúly csökkenést. Lehet, hogy ez a kijelentés Önt meglepte, sőt talán kedvét is szegi, ezért lássuk rögtön a magyarázatot. Lefogyni sok módszerrel lehet, de minél gyorsabb a súlycsökkenés, és minél drasztikusabb változtatásokat követel az addigi táplálkozásban, annál valószínűbb, hogy a kúra után nagyon rövid idő alatt visszajönnek az elvesztett kilók, sőt minden korábbinál több felesleg rakódik le. Ez a jojó effektus, ami bizonyítottan súlyosan károsítja az egészséget is, a kudarc lelki terheiről nem is beszélve.
A HáziPatika.com négy évvel ezelőtt szervezte első internetes fogyókúráját, azóta már a kilencediknél tartunk, összesen közel 5 ezren regisztráltatták magukat a résztvevők közé, és általában a jelentkezők 90 százaléka végig is csinálta az 5 hetes programot. Kiváló dietetikus szakemberek állították össze azokat, az átlagosan napi 1200 kalóriás ételsorokat, amelyeket hétről-hétre megkaptak a fogyókúrás program résztvevői. A heti menüsorhoz részletes bevásárlólista tartozik, ami megkönnyíti az alapanyagok beszerzését, és az ételek elkészítését. A HáziPatika.com olvasói négy menüsor közül választhattak, ebből kettőt a "ráérőst" és a "sietőst" adjuk közre ebben a kötetben (a vegetárius és a cukorbetegeknek való menüsorokat következő könyvünkben olvashatják).
A "ráérős" program azoknak készült, akiknek van idejük és kedvük naponta többször is főzőcskézni, a "sietős" pedig azoknak, akik hét közben biztos, hogy nem tudnak ilyesmire időt szakítani, ezért készen vásárolható élelmiszerekből állítottuk össze számukra a menüket. Már az első öt hetes fogyókúra után nagyon sok telefonhívás és e-mail érkezett szerkesztőségünkbe, amelyben olyanok kérték tőlünk a recepteket, akik valamilyen okból elmaradtak a regisztrációról. Bennünket is meglepett, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen receptkönyv és fogyókúrás kiadvány manapság igazán dömpingben található a könyvpiacon. Valószínűleg azért lettek ilyen népszerűek a HáziPatika.com menüsorai, mert mint egyik kedves résztvevőnk fogalmazott: "az alapanyagokat nem a Csendes-óceánból kell beszerezni, és a család többi tagja sem kényszerül száműzetésbe, amíg a diétázó anyuka a furcsa ételpótlékokkal küzd." Ebben a kötetben csupa olyan menü található, amely megfelel az átlagos magyar ízlésnek, ugyanakkor kicsit "lightosabban" készült, ehhez azonban olyan ügyes trükköket használtak a recepteket készítő szakemberek, hogy alig lehet észrevenni a különbséget.
Napi ötszöri étkezést tartalmaz az öt hét öt kiló diéta, ezzel 1200 kalóriához jut a szervezet. Ez az a tudományosan igazolt kalóriaszint, amelyen a fogyás már megindul, és fenn is tartható, de megfelelően változatos étrend mellett nem jelentkeznek fogyókúrás mellékhatások. Az öt hét átlagban heti egy kiló valódi súlycsökkenést, azaz a zsírszövetek fogyását lehet elérni, ha az étrend mellé hetente háromszor legalább félórányi testmozgást is végzünk. Ezutóbbi segíti magát a fogyást, rendkívül sokat javít a pszichés állapoton, és megelőzi a súlyveszteséggel járó ráncosodást.
Az elhízás világméretű probléma, aminek a végső magyarázata az, hogy töredéknyi fizikai munkát végzünk, mint elődeink, ugyanakkor ételeink egyre több kalóriát tartalmaznak. A HáziPatika.com több száz e témába vágó szakcikket közölt az elmúlt években, ezek közül néhány ebben a kötetben is olvasható. Reméljük, ezek az írások is segítenek abban, hogy fogyókúrás programunk végére öt kilóval kevesebb és nagyon sok hasznos korszerű információval gazdagabb legyen.
Kellemes főzőcskét! Vissza

Fülszöveg

Két sikertörténet a sok száz közül:
A receptek egyszerűen elkészíthetők, az alapanyagokat könnyen be lehet szerezni, és az átlagos magyar ízlésnek megfelelő a végeredmény.
Leginkább a sietős menü receptjei közül válogattam, de a ráérős menüsor ajánlataiból is kipróbáltam sok mindent.
Nagyon jó, hogy megtanít, mennyi az ételmennyiség, ami a napi kalóriakeretbe belefér. Megtanultam, hogy figyeljek a kellő folyadékbevitelre, odafigyelek arra, hogy ne maradjon ki a mozgás sem az életemből.
Jelenleg hetente háromszor járok tornázni. Emellett a program közösségépítő "mellékhatása" ragadott meg. A HáziPatika.com klublevelezésében olvasottak döbbentettek rá, hogy az enyhe túlsúlyomat nem kell tragédiaként megélni. Olvastam nálam nagyobb túlsúllyal küzdők lelkes leveleit, példát vettem a kitartásukról, a következetességükről. Fokozatosan elfogadtam magamat, megtanultam a méreteimmel együtt élni (amelyek azért némi átalakuláson mentek keresztül). A klublevelezés "kincseiből" a klubtagok... Tovább

Fülszöveg

Két sikertörténet a sok száz közül:
A receptek egyszerűen elkészíthetők, az alapanyagokat könnyen be lehet szerezni, és az átlagos magyar ízlésnek megfelelő a végeredmény.
Leginkább a sietős menü receptjei közül válogattam, de a ráérős menüsor ajánlataiból is kipróbáltam sok mindent.
Nagyon jó, hogy megtanít, mennyi az ételmennyiség, ami a napi kalóriakeretbe belefér. Megtanultam, hogy figyeljek a kellő folyadékbevitelre, odafigyelek arra, hogy ne maradjon ki a mozgás sem az életemből.
Jelenleg hetente háromszor járok tornázni. Emellett a program közösségépítő "mellékhatása" ragadott meg. A HáziPatika.com klublevelezésében olvasottak döbbentettek rá, hogy az enyhe túlsúlyomat nem kell tragédiaként megélni. Olvastam nálam nagyobb túlsúllyal küzdők lelkes leveleit, példát vettem a kitartásukról, a következetességükről. Fokozatosan elfogadtam magamat, megtanultam a méreteimmel együtt élni (amelyek azért némi átalakuláson mentek keresztül). A klublevelezés "kincseiből" a klubtagok segítségével indítottam útjára a saját honlapomat (www.fogyipatika.hu). /Balázsné Fige Ilona/
Ez a receptgyűjtemény remek! Bárki számára hasznosítható, hiszen tartalmazza a közismert ételeket, megtanít vagy újra tanít "light"-os változatokat készíteni. A természetessége, a hétköznapisága adja azt az értéket, amelyre szerintem egyetlen fogyókúrás szakácskönyv sem képes. Nem kellett a Csendes-óceánra halászati engedélyt szereznem és kiirtanom egy őserdőt a hozzávalók előteremtéséhez, mert a bevásárlólista segítségével előre tervezhető volt a nyersanyagok beszerzése, akár vidéken is. Egy háziasszony, illetve családanya számára nagy előny, hogy nem kell gyökerestől megváltoztatni az étrendet, nincs szükség külön főzőcskére. Igazán mondom, az a tapasztalatom, hogy a családtagok éppen olyan jóízűen fogyasztják az elkészült ételeket, mint korábban a hagyományos menüt. /Tóthné Beleznay Erika/
Vissza

Tartalom

Sietős receptek5
Ráérős receptek77

Dr. Pusztai Éva

Dr. Pusztai Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Pusztai Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv